fbpx

Interview met bezoeker Sietske Grijpstra

By 9 november 2020 LelySTART No Comments

Sietske Grijpstra was één van de vele bezoekers tijdens LelySTART 2020. We stellen haar een aantal vragen: 

Waar denk jij aan bij LelySTART?
LelySTART zie ik als de inleiding van een nieuw cultureel seizoen waarbij geïnteresseerden kennis kunnen maken met locaties die bruisen van de creativiteit, kennis en inspiratie.

Hoe vond je de activiteit(en) die je bezocht hebt als bezoeker?
Zelf ben ik naar de AGORA Experience geweest. Ik kreeg een uitgebreide rondleiding door het theater en mocht deze zowel door de ogen van het publiek als dat van de artiesten bewonderen. Onderweg werd ik voorzien van interessante informatie van de medewerkers, wat ik een leuke bijdrage vond aan de tocht door het pand. Evenals de muzikanten die onderweg de levendige sfeer van een theater in te ruimtes brachten. De activiteit gaf een compleet beeld van AGORA en ik kijk er enthousiast op terug.

Als jij ‘cultuur gaat snuiven’ in Lelystad, wat spreekt je dan aan?
Als ik in Lelystad ben vind ik het leuk om door de stad te lopen en onderweg uitingen
van kunst tegen te komen. Dit zijn bijvoorbeeld schilderijen in vitrines. Het hoogteput
is voor mij als ik in de verte de oranje vlakken van het AGORA Theater zie
verschijnen.

Welke culturele instelling van Lelystad (Kubus, AGORA, Bibliotheek en Corneel)
bezoek je graag en waarom?
Omdat ik het pand van AGORA heel fascinerend vind en graag naar voorstellingen kijk, is er voor mij geen twijfel over mogelijk dat ik graag in Lelystad’s theater kom. Alleen al de hele ervaring om de voorstellingen heen zijn sfeervol als ik AGORA bezoek. De manier waarop het gebouw is ontworpen en hoe het verlicht wordt, zorgt voor een warme, gezellige indruk.

Wat mis jij nog in Lelystad aan cultuur?
Zelf kom ik niet uit Lelystad dus ik zou niet zo goed kunnen zeggen wat ik anders zou willen zien. Zolang er een theater, bioscoop en grote bibliotheek zijn heeft een stad voldoende culturele instellingen om mijn interesse te wekken. Aangezien Lelystad daarin voorziet heb ik niet iets om toe te voegen

Wat is het eerste dat jij weer op cultureel gebied gaat doen als alles weer ‘normaal’ is?
Het bezoeken van voorstellingen mis ik heel erg. Ik zou dan ook graag, zodra het weer
verantwoord is, met mijn vriend ons lekker knus tussen de volle theater rijen vestigen om te genieten van een cabaretier of mee te zingen tijdens een kerstshow. Met uiteraard als afsluiter een drankje bij de horecagelegenheid.

Het bericht Interview met bezoeker Sietske Grijpstra verscheen eerst op LelySTART.