fbpx

Week van de supersnelle zeilboten in Bataviahaven

CmmUh7nXgAAR7Lk

De week van 11 tot en met 17 juli staat in de haven van Lelystad helemaal in het teken van de supersnelle zeilboten. Niet alleen arriveert het rondreizende zeilcircuit van Red Bull maandag in de mooiste haven van Nederland, ook wordt het eerste exemplaar van het zeer bijzondere zeiljacht Gunboat G4 terugverwacht in de plaats waar het bedacht, ontwikkeld en gebouwd werd. Kortom, er zal heel veel te zien en te beleven zijn. Ook voor onze jongste inwoners die zowel woensdag als zaterdag en zondag kunnen spelen en ravotten in de grootste (en natste) speeltuin van Lelystad.

Van 13 juli tot en met 17 juli krijgen de 32 grootste zeiltalenten van Nederland bij de Bataviahaven in Lelystad de unieke kans om te leren varen in de spectaculaire tweepersoons Flying Phantom boten. In deze periode slaat Red Bull zijn tenten op in de Bataviahaven. Daarvoor worden drie zeecontainers geplaatst waarin alle materialen worden vervoerd voor dit internationale evenement dat inmiddels al diverse landen heeft aangedaan. De 32 beste jonge talenten uit Nederland krijgen de kans om ervaring op te doen in de Flying Phantom boten. Dit zijn tweepersoons catamarans die op hoge snelheid boven het water zweven op zogenaamde foils. Hierdoor varen ze met weinig weerstand, waardoor ze snelheden van bijna 65km/h kunnen behalen.

Vijf dagen worden de talenten getraind in teams van twee om uiteindelijk in een wedstrijd te strijden om de winst. Het winnende team neemt het op tegen ’s werelds beste talenten op de Red Bull Foiling Generation World Final in Newport, USA, van 17 tot 24 oktober 2016.
Gunboat G4 even terug in geboortestad Lelystad

GUNBOAT G4 EVEN TERUG IN GEBOORTESTAD LELYSTAD

Volgende week te bewonderen in de Haven van Lelystad: Het 1e exemplaar van de Gunboat G4. Vanuit de Cariben even naar de Bataviahaven. Daarna door naar industrieterrein Oostervaart in Lelystad waar bouwer en ontwikkelaar Holland Composite enkele aanpassingen aan het schip zal aanbrengen. Mooie combinatie met Red Bull zeilevenement.
Hou de facebookpagina en twitter van Bataviahaven Lelystad in de gaten om op de hoogte te blijven.
Niet alleen voor de toppers; ook voor de nieuwkomers

De Bataviahaven Lelystad is de plek waar jong en oud, supertalent en beginner en prof en amateur samenkomen. Niet vreemd dus dat ook de jongste jeugd de komende dagen van harte welkom is. En zich uitstekend kan vermaken terwijl vader en/of moeder (of misschien wel allebei) vanaf een zonnig terras toekijken.

watersport 3De Bataviahaven is namelijk op woensdag 13 juli, zaterdag 17 juli en zondag 18 juli aanstaande de grootste speeltuin van Lelystad. In ieder geval voor de jeugd. Want tijdens de Red Bull zoektocht naar zeiltalent, kan de jeugd van 6 tot 13 jaar, mits in bezit van een zwemdiploma, naar hartenlust spelen en ravotten in de “grootste speeltuin van Lelystad”. Onder deskundige begeleiding kunnen ze daar, gratis, actief zijn met zeilen, kanoen, suppen, roeien, surfen, fluisterbootjes en nog veel meer. En uiteraard van dichtbij meemaken hoe Red Bull niet alleen in de Formule 1 maar ook in het zeilen de supertalenten selecteert.

De jeugd is deze dagen welkom van 10.30 uur tot 17.00 uur om eens een flink nat pak te halen in de Bataviahaven Lelystad. En met een beetje geluk is het terrasweer zodat het ook vader en moeder aan niets zal ontbreken.

Het bericht Week van de supersnelle zeilboten in Bataviahaven verscheen eerst op City Marketing Lelystad.