fbpx

TV-avond War Child opnieuw vanuit Lelystad

War Child (Tooske & Marco)

Vanuit Agora Theater in Lelystad organiseert War Child op woensdagavond 29 juni de bijzondere liveshow Jij&Ik. De liveshow Jij&Ik komt voort uit de internetrage waarbij ouders en kinderen samen zingen. Jij&Ik wordt gepresenteerd door Marco Borsato en Tooske Ragas en wordtop 29 juni om 20:25 uur bij de EO op NPO1 uitgezonden.

Internetrage Jij&IK
De afgelopen weken hebben vele ouder-kind-koppels geprobeerd een plaatsje in het programma te bemachtigen door een filmpje online te plaatsen waar zij samen een bekende hit zingen. Inmiddels zijn er acht koppels geselecteerd die live met elkaar de strijd mogen aangaan tijdens de TV-avond voor War Child. Het publiek in de zaal beslist uiteindelijk door middel van een staande ovatie wie het winnende koppel is. Marco Borsato maakte, samen met zijn dochter Jada, onderdeel uit van een jury die een keuze heeft gemaakt uit de inzendingen op internet. Jada en ik vonden het fantastisch en ontroerend om de ouders en kinderen samen te zien zingen. Daaruit bleek  hun emotionele en muzikale band en die heeft heel Nederland kunnen zien. De onvoorwaardelijke liefde voor elkaar spatte soms van het scherm. We zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat tijdens de finale op het grote podium’, aldus Marco Borsato.

Aandacht voor oorlogskinderen
Met Jij&Ik vraagt War Child samen met de kinderen en ouders aandacht voor de situatie van miljoenen oorlogskinderen wereldwijd. De presentatie van Jij&Ik is in handen van Tooske Ragas en Marco Borsato, beiden ambassadeur van War Child. Tooske: ‘De band tussen ouders en kinderen is essentieel. Zeker in een oorlogssituatie heb je als kind iemand nodig die jou onvoorwaardelijk steunt. De kandidaten in Jij&Ik zijn zich hier heel goed van bewust. Zij gaan hier geen grote prijs winnen, maar vinden het fantastisch om door samen te zingen te laten zien hoe sterk je je voelt als je er voor elkaar bent.’

Stadstrots
Net als vorig jaar wordt het tv-programma van War Child opgenomen vanuit Agora Theater in Lelystad. Eerdere jaren werd ook Sta Op Tegen Kanker vanuit het theater opgenomen. ‘Ik ben ontzettend trots dat we War Child weer mogen verwelkomen in Lelystad. De gastvrijheid van de stad en natuurlijk het prachtige theater maken van Lelystad een geliefde locatie’, aldus Tony Merkelbach, directeur/bestuurder City Marketing Lelystad.

Het bericht TV-avond War Child opnieuw vanuit Lelystad verscheen eerst op City Marketing Lelystad.