fbpx

Ruim 20.000 bezoekers voor Kerstparade in Stadshart

kerstparade lelystad 2

In het Stadshart van Lelystad waanden ruim 20.000 bezoekers zich op 22 december in een Winter Wonderland. Kerstmannen, rendieren, elfjes: het Stadshart was gevuld met al het spektakel van de ‘Lelystad geeft licht’ Kerstparade. Sommige kinderen hebben zelfs een elfje een hand gegeven.

Spectaculaire optocht
De avond begon met ruim 400 kinderen die met hun lampionnen de straten van het Stadshart verlichtten. Een hartverwarmend gezicht dat menig hart deed smelten. Vervolgens trok de Kerstparade vanuit Stationsbalkon Noord richting Zilverparkkade en via Agorahof en Promesse weer terug naar Stationsbalkon Noord. Prachtig uitgedoste figuranten, indrukwekkende praalwagens en de mooiste verlichting. City Marketing Lelystad deelde ruim 6000 kerstmutsen uit aan de vele bezoekers die al vroeg langs de route stonden. Vanavond om 21:15 uur zendt Omroep Flevoland een verslag uit van de Kerstparade.

Drukte in het Stadshart
De gehele dag waren er volop activiteiten in het Stadshart. Dansers op het Agorahof, een kerstbraderie door de hele stad en volop eetkraampjes op het Stadhuisplein. Ook waren de winkels extra lang geopend zodat iedereen genoeg tijd had om na de Kerstparade nog wat kerstinkopen te doen. De dag werd afgesloten met een knallend eindfeest op het Agorahof met optredens van onder andere JTL, DD Dance en Remco Bourquin.

Lelystad geeft licht
De Kerstparade en alle andere activiteiten in het Stadshart zijn onderdeel van Lelystad geeft licht. Dit is het derde jaar dat Lelystad geeft licht plaatsvindt en de fantastische samenwerkingsverbanden maken het concept steeds sterker. Verschillende activiteiten van verschillende organisaties samen onder één noemer: Lelystad geeft licht. Warmte, gezelligheid, liefde, daar gaat het om bij Lelystad geeft licht. Met meer dan 20 activiteiten door heel Lelystad is het dit jaar weer meer dan geslaagd. ‘We kijken nu al uit naar volgend jaar, wanneer we het concept Lelystad geeft licht nog meer kunnen uitbreiden’, aldus een enthousiaste Anne Veldkamp van City Marketing Lelystad.

De ‘Lelystad geeft licht’ Kerstparade kon niet plaatsvinden zonder de bijdrage van onze partners: AH Voorhof, Annexum, Bouwinvest, FlevoPost, Gemeente Lelystad, Hajé, Hanzewerk, Lansink, Rabobank Flevoland, Stadshart Lelystad en van Wijnen. De organisatie dankt deze sponsoren voor hun vertrouwen.

Het bericht Ruim 20.000 bezoekers voor Kerstparade in Stadshart verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply