fbpx

Nationale Oldtimerdag wint Promotie Award 2015

Promotie Award klein

De Promotie Award werd vrijdagmiddag met veel plezier uitgereikt aan William van der Meulen, de grote man achter de Nationale Oldtimerdag. ‘Eigenlijk gek dat ze hem niet eerder gewonnen hebben, dus zeker meer dan verdiend’, vertelt Jop Fackeldey, wethouder Economische Zaken en tevens jury voorzitter Promotie Award.

‘Wij zijn geweldig verguld met deze uitreiking. Afgelopen jaar was natuurlijk al de 31ste editie en als je elke tien jaar genomineerd wordt gaat het best goed. Dus bereid je maar voor op de komende tien jaar. Het wordt steeds groter en het wordt steeds mooier’, aldus een ontzettend blije William van der Meulen bij het ophalen van de prijs. Burgemeester Margreet Horselenberg reikte de award uit: ‘De Nationale Oldtimerdag is een begrip in Lelystad en zorgt ervoor dat Lelystad 1 dag per jaar dé hoofdstad van Nederland is. Met promotie in, maar vooral ook buiten Lelystad, scoort het evenement op beide criteria goed’.

‘Er waren dit jaar 13 aanmeldingen, stuk voor stuk  van hoge kwaliteit. Onder de genomineerden waren ook de vrijwilligers van ECL. De jury was unaniem van mening dat deze groep mensen goed werk doet, maar eigenlijk niet thuishoort binnen de Promotie Award. De jury -en ook ikzelf- wil graag waardering voor deze groep uitspreken. Zonder de inzet van vrijwilligers zouden al die evenementen die in onze stad plaatsvinden niet mogelijk zijn’, legde burgemeester Horselenberg uit.

De Promotie Award wordt ieder jaar door City Marketing Lelystad uitgereikt aan het bedrijf, de persoon of de organisatie die Lelystad het best op de kaart heeft gezet. Het bronzen beeldje is ontworpen en vormgegeven door de Lelystadse beeldend kunstenaar Robert Samuel Bosari. Nationale Oldtimerdag had dit jaar concurrentie van Stichting Bataviahaven en Bataviawerf met de bioscoophit Michiel de Ruyter. ‘Alle drie de evenementen zijn belangrijk voor de stad en leveren een belangrijke bijdrage aan de promotie van onze stad. Nationale Oldtimerdag trekt daarbij niet alleen veel mensen van buiten, door de toerroute laten ze ook daadwerkelijk de stad zien. Sommige nieuwe bedrijfsvestigingen zijn absoluut tot stand gekomen na de eerste kennismaking met Lelystad via de Nationale Oldtimerdag’, aldus juryvoorzitter Jop Fackeldey.

Evenementen Coördinatie Lelystad reikte diezelfde middag de Lelystadse Aanmoedigingsprijs uit aan de Piratendag van de Bataviawerf. Dit kleinschalige evenement heeft een enorme bijdrage geleverd aan het versterken van de stadstrots en heeft nog veel meer potentie. Naast de uitreikingen was er tijdens City Marketing Live aandacht voor de lokale economie, een prachtig filmpje van Klei en een quiz over het afgelopen jaar van City Marketing Lelystad. Degene uit het publiek met de meeste goed beantwoorde quizvragen ging met een mooi Lelystad cadeaupakket naar huis.

Het bericht Nationale Oldtimerdag wint Promotie Award 2015 verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply