fbpx

Meer dan 10.000 banen in de Flevolandse vrijetijdssector

Onze polderbaan website

De vrijetijdssector van Flevoland is in 2015 voor het eerst de grens van 10.000 banen gepasseerd volgens de nieuwste cijfers uit het Vestigingsregister Flevoland. De laatste jaren was er in Flevoland steeds een groei te zien; van 9.065 banen in 2010 tot 10.185 banen in 2015. Het afgelopen jaar is de groei verdubbeld van 2 % (2013/2014) naar 4 % (2014/2015). Er is een groei zowel in fulltime-, parttime-, als in uitzendbanen.

De groei in de Flevolandse vrijetijdssector laat zich met name zien bij verblijfsaccommodaties (1.498 banen) en horeca (4.653 banen). De groei in banen bij verblijfsaccommodaties was enigszins te verwachten door de eerder gepresenteerde cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek over de groei van het aantal overnachtingen in Flevoland van 2.364.000 in 2014 naar 2.373.000 in 2015. “Voor Toerisme Flevoland zijn dit prachtige cijfers”, aldus Rinkje Tromp. “Omdat men tijdens een verblijf in vakantie of weekend meestal ook andere dag-recreatieve activiteiten doet en horeca bezoekt”. Mike Bosman, general manager CenterParcs De Eemhof, onderschrijft deze cijfers. “In 2015 heeft CenterParcs De Eemhof een record qua aantal boekingen gerealiseerd en deze trend gaat zich in 2016 voortzetten”. Ook bij Batavia Stad Fashion Outlet is er groei in werkgelegenheid. Patrick Jansen, Centre Director: “Met de komst van nog meer internationale modemerken zal het aantal arbeidsplaatsen de komende jaren nog verder gaan groeien”.

De vrijetijdsector in Flevoland heeft zich sterk ontwikkeld de afgelopen jaren en laat ook een groot aantal investeringen zien van toeristische ondernemers. Zoals bijvoorbeeld de bouw van nieuwe huisjes in Walibi Village door Walibi Holland (2014) en de lancering van de nieuwe achtbaan Lost Gravity (2016). Of de uitbreidingen bij De Orchideeën Hoeve (2016), de nieuwe camping bij Netl de Wildste Tuin (2016), het nieuwe Buitencentrum Oostvaardersplassen (2013) en de vorige week aangekondigde komst van een Van der Valk hotel bij Lelystad Airport. Al deze ontwikkelingen versterken het toeristisch product van Flevoland.

Ook Gedeputeerde Rijsberman is erg content met de cijfers en ontwikkelingen. “Deze cijfers zijn een mooi uitgangspunt voor de vrijetijdssector in Flevoland om de komende jaren op voort te bouwen. De verwachte groei van het internationaal toerisme naar Nederland, de ontwikkeling van projecten zoals Batavialand, Markerwadden, Nationaal Park Het Nieuwe Land, de komst van de Floriade naar Almere en de uitbreiding van Lelystad Airport zullen hier zeker aan bijdragen. Alsmede de inzet van Provincie Flevoland om steeds betere mogelijkheden te bieden voor de ondernemers in de vrijetijdssector.”

Het bericht Meer dan 10.000 banen in de Flevolandse vrijetijdssector verscheen eerst op City Marketing Lelystad.