fbpx

Lelystad in nieuwe promotiefilm Amsterdam Cruise Port

Batavia haven - Jasper Pluim

Sinds 2014 participeert Lelystad in het Riviercruise project van Amsterdam Cruise Port om de Amsterdamse regio als riviercruisebestemming te versterken. Bataviahaven in Lelystad is de cruisehaven van Flevoland. Onlangs nog is Bataviahaven door de branchevereniging uitgeroepen tot de beste charterhaven van Nederland. Ter promotie van de Amsterdamse regio, de cruise destinatie van Noordwest Europa voor zowel de rivier- als zee cruise, is een film gemaakt. In deze film is Lelystad een van de bestemmingen, maar heeft daarnaast ook een eigen promotiefilm.

Samen met partners van Amsterdam Cruise Port (ACP) is tijdens de afgelopen zomer hard gewerkt aan een korte en krachtige promotiefilm, waarin de Amsterdamse regio van haar beste kant geëtaleerd wordt. De film is speciaal gemaakt voor de cruise industrie en haar consumenten. Op meer dan 80 locaties in de Amsterdamse regio zijn beelden geschoten om de film tot stand te brengen. Het uitbrengen van de film is één van de tastbare resultaten van het Riviercruise Project dat ACP coördineert. Naast de algemene film zijn er ook negen destinatiefilms geproduceerd. Een van deze bestemmingen is Lelystad. Wethouder Toerisme Ed Rentenaar: “Het is voor Lelystad enorm belangrijk dat ACP gekozen heeft voor de Bataviahaven als de cruisehaven in Flevoland. Lelystad biedt voor het toerisme enorme mogelijkheden. Met onze nieuwe natuur, moderne architectuur, oftewel poort naar het nieuwe land, leveren wij een bijdrage aan de diversiteit van toeristische bestemmingen in de Amsterdamse regio. Ik ben dan ook trots dat wij als nieuwe partner meedoen aan het Riviercruise project.”

Lelystad is onderdeel van de regionale samenwerking en draagt bij aan de diversiteit van havens en het toeristisch aanbod. Tevens profiteert Lelystad van de regionale aantrekkingskracht en het netwerk van Amsterdam Cruise Port. Deze regionale samenwerking past goed bij de reeds bestaande regionale projecten waar Lelystad in participeert, zoals het project ‘Amsterdam Bezoeken, Holland Zien’ dat zich erop richt om toeristen die naar Amsterdam komen te stimuleren om ook de regio te bezoeken. Het doel van dit project is om naast spreiding, de economische opbrengst van toerisme te vergroten. Door toeristen te spreiden over de regio blijven zij langer, geven ze meer uit, en zijn ze eerder geneigd om vaker terug te komen.

Door nauw samen te werken met City Marketing Lelystad, Stichting Bataviahaven en Amsterdam Cruise Port wil de gemeente meer riviercruiseschepen aantrekken. Hiervoor is in 2014 een samenwerkingsovereenkomst getekend. Tevens is in samenwerking met Toerisme Flevoland een brochure gemaakt voor rederijen en touroperators met arrangementen uit Flevoland, die zij kunnen inzetten bij hun arrangementen en aanbieden aan hun reizigers. De toename van het aantal bezoekers betekent een stimulans voor de verdere ontwikkeling van de kust en de versterking van de overige toeristische knooppunten in Lelystad. Een toename van het aantal riviercruiseschepen is niet alleen goed voor Bataviahaven, maar ook voor de Lelystadse en Flevolandse economie.

De film van Lelystad en de andere bestemmingen is terug te vinden op de website van ACP: www.amsterdamcruise.nl
De promotiefilm over Lelystad als bestemming is te vinden op: http://www.amsterdamcruise.nl/nautical-info-river-cruise-lelystad

Het bericht Lelystad in nieuwe promotiefilm Amsterdam Cruise Port verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply