fbpx

Lelystad genomineerd als beste evenementenstad

Josverstappen_FotoCMLJasperPluim-32

Goed nieuws uit evenementenland: Lelystad is genomineerd in de categorie Evenementenstad van het jaar – tot 100.000 inwoners. De concurrenten voor deze titel zijn Almelo, Deventer, Oost Gelre en Gouda. In de categorie Evenementenstad van het jaar – 100.000+ inwoners zijn Dordrecht, Utrecht, Den Haag, Haarlem en Groningen genomineerd.

Inzending
De afgelopen weken konden evenementenorganisatoren en gemeenten in Nederland zich aanmelden voor de Nationale Evenementenprijzen. Bij de aanmelding van Lelystad ligt de focus op het feit dat in Lelystad alles mogelijk is. ‘Jos Verstappen die in een FA1-wagen door de stad rijdt, een typisch voorbeeld van iets dat we vorig jaar in Lelystad mogelijk konden maken. Lelystad is uniek in haar manieren van samenwerken en dat mag wel eens beloond worden’, aldus Anne Veldkamp, Projectleider Leisure van City Marketing Lelystad. Voorzitter Evenementen Coördinatie Lelystad, Ruud Bootsma ‘De nominatie is al een prijs. Ik ben er trots op dat Lelystad tot één van de vijf genomineerde steden behoort.’ De nominatie gaat over het jaar 2014.

Beoordeling
De gemotiveerde inzendingen zijn hierop voorgelegd aan een vakjury, die tot bovenstaande nominaties is gekomen. Binnenkort beoordeelt de hoofdjury de ingezonden motivaties en wijst de uiteindelijke winnaar aan. De genomineerde evenementensteden geven tijdens de jurybijeenkomst een presentatie. Bij de uiteindelijke beoordeling door de jury worden inhoudelijke elementen als visie, aanpak, organisatie, samenwerking met stakeholders en waarde voor de stad meegewogen.

Hoofdjury
De jury van de Nationale Evenementenprijzen staat onder leiding van Eltje de Klerk; senior adviseur bij BMC en Alpha Adviseurs. Naast De Klerk bestaat de jury uit de volgende leden: Hérald van de Bunt, voorzitter Vereniging van EvenementenMakers (VVEM), Erik Ruts van Sponsorbrein, Joost Carlier van Cloese Holding en Karoline Wiegerink, Lector Cityhospitality & Citymarketing Hotelschool The Hague.

Nationaal Congres Evenementen
De Nationale Evenementenprijzen worden dit jaar uitgereikt tijdens de tweede editie van het Nationaal Congres Evenementen, dat op 12 oktober plaatsvindt in gastgemeente Tilburg. Uiteraard is Lelystad hierbij aanwezig en wellicht brengt het een prijs mee naar huis.

Het bericht Lelystad genomineerd als beste evenementenstad verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply