fbpx

Lelystad exposeert mogelijkheden op Expo Real

Expo Real

Als onderdeel van de Amsterdam Metropolitan Area (AMA) stond Lelystad de afgelopen drie dagen op de Holland Stand van de internationale vastgoedbeurs Expo Real. Voor Lelystad stond Expo Real dit jaar meer dan ooit in het teken van mogelijkheden met een speciale focus op Lelystad Airport en Flevokust.

Een grote ontwikkeling dit jaar was het per 1 april 2015 in werking getreden Luchthavenbesluit. Hierin is vastgelegd dat Lelystad Airport zich gefaseerd ontwikkelt tot twin-airport van Schiphol. Naast veel werkgelegenheid resulteert dit ook in veel vastgoedmogelijkheden. Expo Real was dan ook het uitgelezen moment om de interesse vanuit de internationale investeerder te meten.

Naast Lelystad Airport zijn ook de ontwikkelingen rondom Flevokust interessant voor investeerders. Flevokust is een nieuw te realiseren buitendijkse overslaghaven met een binnendijks ‘nat’ industrieterrein ten noorden van Lelystad. ‘De economie trekt aan en dat merken we zeker door de genomen besluiten. Deze grote infrastructurele ontwikkelingen kunnen ook een rol gaan spelen bij de uitbreiding van Bataviahaven‘, aldus Carolien Gase, Senior Acquisiteur van gemeente Lelystad.

Jop Fackeldey, wethouder Economische Zaken van Lelystad, kijkt tevreden terug op Expo Real. ‘Op de beurs laat Lelystad samen met andere steden uit de Amsterdam Metropolitan Area, Utrecht, Den Haag en Rotterdam zien wat het in huis heeft. Er waren veel vragen over de uitbreiding van het vliegveld en de mogelijkheden die dat gaat bieden voor investeerders. Zo werd er gesproken met verschillende hotelketens en is er gesproken over het realiseren van middel-dure huurwoningen. Er zijn direct concrete afspraken gemaakt voor vervolgbezoeken aan Lelystad. Op de beurs was niet alleen goed te merken dat de economie en het investeringsklimaat aantrekt, maar ook dat Lelystad door de luchthavenontwikkeling goed in de belangstelling bij beleggers en investeerders staat’, aldus Jop Fackeldey,

Naast veel belangstelling voor de ontwikkeling van de luchthaven en Flevokust werden onder andere verkennende gesprekken gevoerd. Hieronder veel potentiële Duitse investeerders die mogelijkheden zoeken om in woningmarkten te investeren. In de komende weken worden de contacten die zijn opgedaan tijdens Expo Real opgevolgd.

Het bericht Lelystad exposeert mogelijkheden op Expo Real verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply