fbpx

Lelystad en War Child bevestigen vriendschap

_MG_9876 Warchild © Fotostudio Wierd

Lelystad – Dankzij de live tv-show Jij&Ik in Agora Theater in Lelystad kan War Child 5.879 extra oorlogskinderen helpen. Alle betrokken partijen kijken terug op een mooie en positieve avond. ‘Dat de uitzending van War Child wederom in de Agora in Lelystad plaatsvond, getuigt van een vriendschapsband’, aldus wethouder Janneke Sparreboom.

Tijdens de spannende en emotionele avond gingen woensdagavond 29 juni acht ouder-kind koppels samen live de muzikale strijd aan. Twee koppels wisten evenveel leden van de publieksjury voor zich te winnen. Een vakjury, bestaande uit Babette Labeij, Esmee Denters en Eric van Tijn, moest eraan te pas komen om het oordeel te vellen. Zij kozen voor Erika en Jozef, die op een geheel eigen wijze het nummer Let it go van James Bay ten gehore brachten.

Tijdens de tv-avond Jij&Ik vroegen de zingende koppels op een unieke manier aandacht voor de speciale band tussen ouder en kind, die voor kinderen in oorlogsgebieden niet vanzelfsprekend is. De show, die werd uitgezonden bij de EO op NPO 1, werd gepresenteerd door Tooske Ragas en War Child-ambassadeur Marco Borsato.

Het Agora Theater in Lelystad is een geliefde locatie om live tv shows op te nemen. ‘Dit komt onder andere door de goede technische voorzieningen, we hebben veel ruimte op en rond het podium en zowel de gemeente als de medewerkers van het theater staan bekend om hun flexibele instelling en hun improvisatietalent’, aldus theaterdirecteur Jan Gras.

‘Dat de uitzending van War Child wederom in de Agora in Lelystad plaatsvond, getuigt van een vriendschapsband’, vertelt wethouder Janneke Sparreboom. ‘Vriendschap is belangrijk voor alle kinderen en in het bijzonder voor kinderen in oorlogsgebieden. De sterke band tussen vrienden en – in dit geval – ouders en kinderen (“Jij&Ik”) is nodig om te kunnen overleven in oorlogsgebieden. Kinderen in Lelystad kunnen veilig opgroeien, wij wensen dat de kinderen in oorlogsgebieden ook toe.’

Tony Merkelbach, directeur van City Marketing Lelystad: ‘Lelystad is een gastvrije stad. Wij dragen War Child een warm hart toe en werken graag mee aan dit soort mooie producties, maar laten ook zien dat we zelf in staat zijn –om mede dankzij vele actieve vrijwilligers- een grote groep vluchtelingen op een warme manier op te vangen. Daar ben ik trots op.’

Foto: Fotostudio Wierd

Het bericht Lelystad en War Child bevestigen vriendschap verscheen eerst op City Marketing Lelystad.