fbpx

Jongeren gezocht voor Volvo Ocean Experience met zeilschip van Live Your Dream Foundation

LYD zeilboot

Olaf Oosterman, initiatiefnemer van Live Your Dream Foundation uit Lelystad, is op zoek naar jongeren met een chronische aandoening voor een spannende (zee)zeilreis.
Van 9 tot 22 juli 2016 organiseert Live Your Dream Foundation uit Lelystad een zeiltraining met aansluitend een zeilreis naar Larvik in Noorwegen. Deze reis is speciaal voor jongeren met een chronische aandoening en jongeren die gedurende hun ontwikkeling een weerstand hebben ervaren. Tijdens deze reis maakt het schip van Olaf onderdeel uit van de tweejaarlijkse Colin Archer Memorial race van Lauwersoog naar Larvik.

Je doet eerst een week (zee)zeilkennis op en leert de andere jongeren kennen.
De start is op 16 julli 2016 in Lauwersoog. Daar kunnen je ouders en vrienden komen kijken.
Daarna zeilen je in enkele dagen over de Waddenzee, de Noordzee, via het Skagerrak.
De aankomsthaven is in Larvik aan het Oslo Fjord. Aan boord werk je net zoals een Volvo Ocean bemanning aan teamgeest, samen werken, krachten verdelen en op tijd je rust te nemen.
In de tussentijd valt er een serieuze prijs te winnen!
In 2012 won Olaf met zijn bemanning de tweede prijs.

Live Your Dream Foundation daagt jongeren uit om grenzen te verleggen onder unieke en uitdagende omstandigheden. Leer je eigen dromen waar maken!

Deze Lelystadse stichting wil in 2017/18 deelnemen aan de Volvo Ocean Race met een bemanning bestaande uit chronisch zieke en gezonde zeilers.
Met deelname aan de Volvo Ocean Race wil Live Your Dream laten zien dat het hebben van een chronische aandoening geen beperking hoeft te zijn.
Burgemeester Horselenberg en wethouder Fackeldey onthulden onlangs een spandoek op de gevel van het stadhuis om aandacht te vragen voor dit Volvo Ocean Race initiatief uit Lelystad.

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar, chronisch ziek, in voor avontuur? Kijk dan op www.lydfoundation.com
www.facebook.com/liveyourdreamfoundation of meld je aan via petra@lydfoundation.com

Het bericht Jongeren gezocht voor Volvo Ocean Experience met zeilschip van Live Your Dream Foundation verscheen eerst op City Marketing Lelystad.