fbpx

Elke LelySTART locatie drukbezocht

c61d19f505.jpeg

Kenny B site

De tweede dag LelySTART zit er inmiddels op en het is nu al onmogelijk om een hoogtepunt te kiezen. Ruim 10.000 bezoekers zongen luidkeels mee met de mash-ups van Memphis Maniacs, Ionica Smeets inspireerde 175 mensen met haar lezing en Comedytrain met o.a. Howard Komproe was ook deze avond weer volle bak met 700 bezoekers. En dan hebben we het alleen nog maar over het avondprogramma.

Volop activiteiten rondom de Kubus
KunstGras is ieder jaar een belangrijk onderdeel van het LelySTART programma. Twee dagen lang struinen tussen de kunsten en ambachten. Met kleine podia, marktkramen en een mooi moment voor Jong Lelystads Talent op het hoofdpodium. Bijvoorbeeld Jamie, winnaar van My School’s Got Talent 2015. Nog erg jong en nu al zo’n sterke performance. ’s Middags trad Samba Salad op met Mambo Jambo waarbij de 300 man publiek niets anders kon doen dan dansen en meezingen. En er was nog veel meer: een speurtocht, dans en natuurlijk heel veel kunst. Morgen staat er nog veel meer op het programma en kun je zelf ook workshops volgen, kijk voor meer informatie op www.lelystart.nl.

Keuzes maken in de avond
De avond op het hoofdpodiumterrein begon goed met Kenny B. De sfeer zat er goed in met de zanger die constant gezelligheid uitstraalt. Compleet met LelySTART shirt dook hij nog net niet het publiek in. Memphis Maniacs doet het altijd goed in Lelystad en ondanks de regen was ook DI-RECT een succes. ‘Kunnen jullie zo hard schreeuwen dat Miss Montreal jullie in Amersfoort hoort?’, aldus Spike van DI-RECT. En of Lelystad dat kan! Het enige nadeel aan het avond programma is dat er teveel leuke programma onderdelen zijn om uit te kiezen. Iedereen wilt de hit ‘Parijs’ van Kenny B kunnen meezingen, vragen kunnen stellen aan een intrigerende schrijfster als Ionica Smeets en keihard kunnen lachen om Howard Komproe tijdens Comedytrain. Op deze manier is er voor ieder wat wils, maar voor sommige is het ook teveel wils. Gelukkig komt Kenny B op 20 november terug naar Underground, is er volop humor geprogrammeerd in Agora Theater en zijn er ook regelmatig lezingen in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad komend seizoen. Kijk voor meer informatie op de websites van de desbetreffende instellingen.

De dag van morgen
Morgen is helaas alweer de laatste dag van LelySTART. Traditiegetrouw vindt op de zondag van LelySTART het Lelyfestijn plaats. Dit jaar is het straattheater aangevuld met straatmuziek. Lekker eten en drinken kan tijdens Lekker Lelystad op het grasveld naast de Agora. Net als vandaag zijn er morgen rondom de Kubus teveel activiteiten om op te noemen. Agora staat zondag volledig in het teken van films, zowel familiefilms als korte films van NTR. Nieuw dit jaar is dat FlevoMeer bibliotheek geopend is en een acrobatenvoorstelling op het programma heeft staan. Ook veel winkels zijn deze zondag in het Stadshart geopend en in combinatie met de kofferbakmarkt kan er dus naar hartenlust geshopt worden.

LelySTART is de traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad en vindt dit jaar plaats op 11, 12 en 13 september. Het festival wordt georganiseerd door Agora Theater, Kubus, Poppodium Underground, FlevoMeer Bibliotheek en City Marketing Lelystad.

LelySTART wordt mede mogelijk gemaakt door: Barendregt administratie + belastingen,
BTV, de Eetalage, ECL, FlevoPost, Hanzewerk, iCLicks, Kartcentrum Lelystad, Mac3 Park en Ondernemersvereniging Stadshart Lelystad. De organisatie dankt deze sponsoren voor hun vertrouwen.

Fotocredits: Patricia Pietersen

Het bericht Elke LelySTART locatie drukbezocht verscheen eerst op LelySTART.

Het bericht Elke LelySTART locatie drukbezocht verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply