fbpx

Aftrap LelySTART bijzonder geslaagd

33300267d2.jpeg

The Cool Quest site

Met het officiële welkomstwoord van wethouder Sparreboom, Comedytrain, een voorleesvoorstelling en steengoede popmuziek was de eerste dag van LelySTART al aardig gevuld. Met de twee propvolle dagen die nog komen kan het weekend nu al niet meer stuk. Kijk voor het programma van de komende dagen op www.lelystart.nl

Opening
De bibliotheek ging als eerste van start met de voorleesvoorstelling ‘Ik wil zingen’. Ruim 60 kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar oud luisterden naar het verhaal van Hannah Borst en mochten zelfs meezingen. Om 19:45 uur was het woord aan wethouder Sparreboom op het hoofdpodium, naast Agora Theater. ‘Ik word elke keer weer blij van de vele Lelystedelingen, jong en oud, die een heel weekend komen genieten van Lelystart. Een weekend volop kunst en cultuur in het stadshart en volop mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en plezier te hebben. En waar ook mensen van buiten Lelystad van harte welkom zijn om mee te genieten. Het is de start van het culturele seizoen en als je zo alles bij elkaar ziet en alle vormen van kunst en cultuur voorbij ziet komen, dan kun je alleen maar concluderen dat Lelystad een rijke stad is: rijk aan mensen, rijk aan cultuur’, aldus wethouder kunst & cultuur Janneke Sparreboom. Naast kunst en cultuur staat LelySTART ook voor lekker eten en drinken. De rollende keukens op het hoofdpodium zijn dan ook erg in trek.

Beloftes ingelost
De drie acts op het hoofdpodium van afgelopen avond zijn Serious Talents van 3FM en hebben deze belofte meer dan waar gemaakt. De eerste noot was van Sunday Sun, onder andere bekend van Lely Sunday Afternoon. Toen nog in de Eetalage, nu voor ruim 2500 man op het hoofdpodium van LelySTART. Terwijl er in Agora Theater keihard werd gelachen om Comedytrain blies Lucas Hamming op het hoofdpodium iedereen omver met zijn snoeiharde gitaar en sterk stemgeluid. De jonge rocker verving Rondé, die vanwege een keelontsteking moest afzeggen. Met The Cool Quest als knallende afsluiter ging iedereen feestend naar huis.

De dag van morgen
Comedytrain gemist? Morgen staat het weer op het programma in Agora Theater met Howard Komproe, Jochen Otten en Sanne Wallis de Vries. Wel van te voren even gratis kaartjes bestellen. Uiteraard is er morgen nog veel meer te doen. Teveel voor één alinea. Minecraft wedstrijd, amateurkunst uitgelicht, speurtocht door de kubus, vertelvoorstelling Gouden Gans en ga zo maar door. ’s Avonds is het tijd voor de hoogtepunten uit de Nederlandse popmuziek met Kenny B, Memphis Maniacs en Miss Montreal. Tegelijkertijd is er in de bibliotheek een lezing van Ionica Smeets. Ook hier zijn nog enkele gratis kaarten voor te krijgen.

LelySTART is de traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad en vindt dit jaar plaats op 11, 12 en 13 september. Het festival wordt georganiseerd door Agora Theater, Kubus, Poppodium Underground, FlevoMeer Bibliotheek en City Marketing Lelystad.

LelySTART wordt mede mogelijk gemaakt door: Barendregt administratie + belastingen,
BTV, de Eetalage, ECL, FlevoPost, Hanzewerk, iCLicks, Kartcentrum Lelystad, Mac3 Park en Ondernemersvereniging Stadshart Lelystad. De organisatie dankt deze sponsoren voor hun vertrouwen.

Fotocredits: Remco van Beurden

Het bericht Aftrap LelySTART bijzonder geslaagd verscheen eerst op LelySTART.

Het bericht Aftrap LelySTART bijzonder geslaagd verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply