fbpx

Hoogste bezoekersaantal in vijf jaar voor Bataviawerf

Bataviawerf (1)

Het jaar 2015 waarin de Bataviawerf haar 30-jarig jubileum vierde, is zeer succesvol afgesloten met het hoogste bezoekersaantal in vijf jaar. In totaal heeft de Bataviawerf bijna 86.000 bezoekers mogen verwelkomen, een stijging van ruim 10% ten opzichte van 2014.

Eind januari was de release van de bioscoophit Michiel de Ruyter, waarvoor de Batavia als decor heeft gediend. Het uitkomen van de film betekende voor de Bataviawerf veel publiciteit en extra bezoekers. De zomerperiode kenmerkte zich door tal van succesvolle evenementen en publieksactiviteiten, zoals het Weekend van de Gouden Eeuw, de Opstapdagen, de Piratendag en vakantieactiviteiten.

Net als voorgaande jaren is in 2015 veel aandacht besteed aan het onderhoud van de Batavia. Onder andere op het gebied van klimaatbeheersing aan boord zijn grote stappen gezet. Ook is in het najaar de kiel gelegd van het nieuwe scheepsbouwproject van stichting Batavialand, de reconstructie van een waterschip wat de komende jaren op de Bataviawerf uitgevoerd wordt. Deze kiellegging was een van de onderdelen van de festiviteiten in het kader van het 30-jarig jubileum van de Bataviawerf.

De verjaardag werd dit jaar groots gevierd met onder andere drukbezochte theatervoorstellingen voor de Lelystadse basisscholen. Een zeer bijzonder moment was de reünie voor alle (oud-) medewerkers, deelnemers en vrijwilligers van de Bataviawerf waarbij de familie Vos als eregast aanwezig was. De officiële verjaardag, zondag 4 oktober, is groots gevierd met het publiek met een dag vol activiteiten en demonstraties waar ruim 2300 bezoekers getuige van waren.

In 2015 zijn belangrijke stappen gezet richting de totstandkoming van Erfgoedpark Batavialand, waarin Bataviawerf een belangrijke partner is. In het kader van deze samenwerking zijn mooie projecten opgestart zoals de reconstructie van het waterschip en de voorbereidingen voor de conservering van de IJsselkogge, die begin 2016 in Lelystad wordt verwacht.

De Bataviawerf is een stichting zonder winstoogmerk; officieel aangemerkt door de ANBI als ‘Goede Doelen Organisatie’.

Het bericht Hoogste bezoekersaantal in vijf jaar voor Bataviawerf verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply