fbpx

Douwe Bob en Ali B op LelySTART

Ali B LelySTART

September lijkt ver weg maar de organisatie van LelySTART al druk bezig met de voorbereidingen van de start van het culturele seizoen. De eerste artiesten zijn vastgelegd. Op het hoofdpodium staan dit jaar o.a. Douwe Bob en Ali B. Op 16, 17 en 18 september genieten bezoekers in het Stadshart gratis van literatuur, comedy, popmuziek, workshops en nog veel meer.
De vrijdagavond staat het hoofdpodium weer in het teken van aanstormend Nederlands muzikaal talent met optredens van Daredevils, LAKSHMI en Thijs Boontjes Dans- en Showorkest. Op de zaterdagavond wordt het hoofdpodium gevuld met Ali B, Douwe Bob en Diggy Dex. Inmiddels is het rijtje artiesten dat het speelde op LelySTART indrukwekkend te noemen. Di-rect, Racoon, Alain Clark, Kenny B, Gers Pardoel, Go Back To the Zoo en Nielson.

Dit jaar wordt de zaterdag feestend afgesloten met een ‘Superstijl’ afterparty in Poppodium Underground. Elk kwartier een andere muziekstijl en bezoekers kunnen zelf  stemmen welke muziekstijl wordt gespeeld. Van gabber tot eurohouse tot punk tot jaren ’80, ja echt alles is mogelijk.

Uiteraard heeft Agora Theater met haar opvallende uiterlijk een prominente plek op het festivalterrein. Theater onderdelen mogen dan ook niet ontbreken in de LelySTART programmering. In Agora is er op vrijdagavond Comedytrain, hét keurmerk van de stand-up comedy in Nederland. Veel comedians – zoals Roué Verveer, Daniël Arends, Jan Jaap van der Wal en vele anderen– vonden via Toomler en Comedytrain de weg naar een succesvolle solocarrière. Vanuit de roemruchte comedyclub Toomler komen tijdens LelySTART de aanstormende talenten en gevestigde namen van Comedytrain naar Agora. Op zondag draait er in de middag een familiefilm in de bioscoop.

Zaterdagmiddag speelt in FlevoMeer Bibliotheek de hilarische voorstelling AaiPet. Met twee goochelaars en een iPad, maar de iPad ontpopt zich tot een brutale grapjas die de show zo in de war stuurt. Uiteindelijk weet niemand meer wat voor of achter is en wie nu eigenlijk wie bestuurt. De zaterdagavond is er traditiegetrouw een literaire lezing. Dit keer met Isa Hoes over haar boek ‘Toen ik je zag’. Het boek dat zij schreef na de zelfmoord van haar man Antonie Kamerling. ‘Toen ik je zag’ groeide al snel uit tot een ontzettende bestseller. Binnen een jaar waren er al meer dan 220.000 boeken verkocht.
De bibliotheek is dit jaar weer open op de zondag en dan speelt de kindervoorstelling ‘Rode sokken’. Een interactieve meeleefvoorstelling.

Kunstgras en Kubus herbergen dé plek om te struinen: kleine podia, ambachtelijk werk, kunstenaars én lekkere zaken voor de inwendige mens.

Het festivalterrein van LelySTART loopt van de Kubus tot FlevoMeer Bibliotheek met alles wat daartussen valt. De programma onderdelen van de verschillende locaties sluiten dit jaar nog meer op elkaar aan. Al deze onderdelen zijn gratis te bezoeken. Voor een aantal onderdelen zijn er een beperkt aantal plaatsen en moeten gratis toegangskaartjes afgehaald worden. De website www.lelystart.nl is dit jaar volledig vernieuwd. Houd de website goed in de gaten voor meer informatie.

Het bericht Douwe Bob en Ali B op LelySTART verscheen eerst op City Marketing Lelystad.