fbpx

Doek Live Your Dream prijkt op gevel Stadhuis

Onthulling LYD doek ©FotostudioWierd

Het Lelystadse initiatief Live Your Dream wilt met chronisch zieke jongeren meedoen aan de Volvo Ocean Race. Om deze droom werkelijkheid te maken is steun nodig. Vandaag onthulde burgemeester Horselenberg en wethouder Fackeldey een doek op de gevel van het Stadhuis om aandacht te vragen voor dit initiatief.

Stichting Live Your Dream
Met deelname aan de Volvo Ocean Race wil Live Your Dream laten zien dat het hebben van een chronische ziekte geen limitatie hoeft te zijn. Het doel van de stichting is chronisch zieke jongeren door middel van samenwerking, uitdaging en motivatie boven zichzelf uit te laten stijgen. De kennis en ervaring die hiermee wordt opgedaan verhoogt het aantal mogelijkheden voor chronisch zieke jongeren op de arbeidsmarkt. De oorsprong van Live Your Dream ligt bij Lelystedeling Olaf Oosterman. ‘Juist doordat ik mijzelf weerbaar maak en mij concentreer op de mogelijkheden en kansen, heb ik veel meer kunnen bereiken dan ik had verwacht. Dat is wat ik graag wil delen met de wereld zodat wij, chronisch zieken, meer gaan participeren in de samenleving. Juist in deze tijd is dat belangrijker dan ooit. Meedoen is voor mij al winnen’, aldus Olaf Oosterman.

Volvo Ocean Race 2017/2018
De Volvo Ocean Race is een van de grootste zeilwedstrijden ter wereld. Deelname kost veel geld en dit kan het Live Your Dream- team alleen bekostigen met ondersteuning. Particuliere en zakelijke donateurs kunnen voor €50 per stuk een selfie code afnemen en hun selfie met de code uploaden op de website van het Live Your Dream team. Deze selfies worden op de zeilen van de Live Your Dream boot gedrukt om zo chronisch zieken een gezicht te geven.

Onthulling doek
Ter promotie van de selfie actie hangt op de gevel van het stadhuis een doek dat vandaag door burgemeester Horselenberg en wethouder Fackeldey werd onthuld. ‘Het is een prachtig initiatief dat in Lelystad is ontstaan. Het past ook helemaal bij waar Lelystad voor staat. Lelystad geeft ruimte aan dromen en ideeën van mensen en als stadsbestuur vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dat is een van onze speerpunten. Daarnaast heeft Lelystad zich de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld als watersportstad. We hebben veel te bieden op watersportgebied en dat dragen we natuurlijk ook graag uit’, aldus burgemeester Horselenberg. ‘Lelystad is zelf ooit ontstaan uit een droom, namelijk die van ingenieur Cornelis Lely. Nog steeds realiseren we dromen in Lelystad met de vele ontwikkelingen die plaatsvinden, denk aan de uitbreiding van de luchthaven en de komst van een internationale overslaghaven. Ontwikkelingen die weer nieuwe kansen bieden voor Lelystad. Daarom vind ik het zo mooi dat we een Lelystads initiatief als Live Your Dream ook een kans geven door deze actie te ondersteunen’, aldus wethouder Fackeldey.

Kijk voor meer informatie over de selfie actie van Live Your Dream op www.citymarketinglelystad.nl/lyd.

Het bericht Doek Live Your Dream prijkt op gevel Stadhuis verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Douwe bob
Next Post