fbpx

‘Beste evenementenstad’ Deventer eindigt boven Lelystad

IMG_8607

Maandag 12 oktober werd de prijs ‘Beste evenementenstad’ uitgereikt waarbij Lelystad genomineerd was in de categorie tot 100.000 inwoners. Helaas moest zij Deventer voor zich dulden, die er met de prijs vandoor ging. Ondanks de teleurstelling over het niet winnen van de prijs is Lelystad vooral ook trots dat ze bij de vijf genomineerden van Nederland hoort.Jurybeoordeling
Nadat de nominatie bekend was moest Lelystad zich voor een vakjury presenteren en uitleggen waarom zij de beste zijn. Tijdens deze presentatie benadrukte wethouder Fackeldey namens Lelystad dat er meer mogelijk is in Lelystad. Lelystad heeft gevoel voor samenwerking, doorzettingsvermogen en gedrevenheid. ‘Lelystad heeft ballen’, zoals Patrick Deblauwe van Twice (SBS6 Kerstparade) ooit zei. Hier heeft Lelystad hoog mee gescoord, maar helaas was het niet genoeg.

Dankwoord
Deventer wint de prijs vanwege het laten groeien van evenementen, de innovatie in de stad, de vele vrijwilligers die het mogelijk maken en dit alles in een historisch perspectief. Zo beoordeelde de vakjury, die bestond uit Eltje de Klerk senior adviseur bij BMC, Hérald van de Bunt voorzitter Vereniging van EvenementenMakers (VVEM), Erik Ruts van Sponsorbrein, Joost Carlier van Cloese Holding en Karoline Wiegerink, Lector Cityhospitality & Citymarketing Hotelschool The Hague. Lelystad is trots op hoe zij zich voor deze vakjury heeft gepresenteerd en kijkt dan ook tevreden terug. Zoals Ruud Bootsma van Evenementen Coördinatie Lelystad al zei bij de nominatie: ‘De nominatie is al een prijs. Ik ben er trots op dat Lelystad tot één van de vijf genomineerde steden behoort’.

Nominatie 2015
Deze prijs is gebaseerd op het jaar 2014. Ook in het jaar 2015 waren er al volop unieke evenementen in Lelystad. Bijvoorbeeld LelySTART, dat met 27.000 bezoekers geslaagder was dan ooit. Of KinderMudRun, dat vanwege het succes zelfs een extra dag moest inlassen. Met nog een paar maanden in zicht gaat Lelystad weer hard aan de slag om ook het evenementenjaar 2015 succesvol af te sluiten. En volgend jaar zit Lelystad gewoon weer bij de aanmeldingen voor de prijs ‘Evenementenstad van het jaar’ onder 100.000 inwoners.

Het bericht ‘Beste evenementenstad’ Deventer eindigt boven Lelystad verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply