fbpx

Gratis naar de bioscoop tijdens LelySTART

By 20 juli 2017 LelySTART No Comments
Hotel Transylvania 2

Lekker naar de film op de zondag

Goed nieuws voor kinderen die graag naar de bioscoop gaan, want op de zondag van LelySTART kunnen ze gratis naar de films Hotel Transylvania 2 (NL) en De Kinderen van Juf Kiet. Daarmee groeit de veelzijdigheid van het programma tijdens deze start van het culturele seizoen. Eerder werden door de organisatie al namen als Waylon, Lisa Loïs sings Adele, Ronnie Flex & Deuxperience, schrijver Kluun, The Euros, Koningstheateracademie, theatergroep Het Kleine Theater, de Lelystadse Bolivar, de feestelijke voorstelling Nog 100 nachtjes slapen, afterparty Thirty Dancing en Rilan & the Bombardiers bekend gemaakt. LelySTART wordt deze tiende editie knallender dan ooit tevoren!

Over Hotel Transylvania 2
In het eerste deel, Hotel Transylvania, maakten we kennis met de familie Dracula en hun hotel voor monsters. Dat raakt volkomen in rep en roer als er ineens een menselijke jongen arriveert, vlak voor het verjaardagsfeestje van dochter Mavis. Als zij dan ook nog eens verliefd wordt op deze ongewenste gast, is het huis (of hotel) te klein. In dit tweede deel maakt Drac zich een beetje zorgen over de ontwikkeling van zijn kleinzoon Dennis tot volbloed vampier. Die blijft namelijk nogal achter. Terwijl Mavis haar menselijke schoonfamilie een bezoekje brengt, beslist hij om Dennis samen met zijn griezelvrienden een monsterlijke bootcamp te geven, om hem te veranderen in een échte vampier. Ondertussen brengt de stokoude vader van Drac een bezoekje aan het hotel. En als er één ding is waar hij een hekel aan heeft, dan zijn het wel mensen ! Op zondag tijdens LelySTART draait Agora Theater de Nederlandse editie van deze film twee keer in de grote zaal; één keer om 13.00 en één keer om 15.45 uur. Reserveren kan via de website van het Agora Theater.

Over De Kinderen van Juf Kiet
In De Kinderen van Juf Kiet volgen we vier kinderen die uit oorlogsgebieden in Nederland zijn komen wonen. Samen met nog veel meer immigranten krijgen ze les van juf Kiet. De film wordt vanuit het perspectief van de kinderen verteld: we zien ze met elkaar en met de nieuwe taal worstelen, we zien ruzies voorbijkomen en ontluikende liefdes, vriendschappen die ontstaan en weer teloorgaan… Gelukkig is daar steeds weer juf Kiet, die liefdevol, geduldig, streng en rechtvaardig is en door haar liefdevolle aanpak groeit het zelfvertrouwen van de kinderen. Een hartverwarmende, grappige en aangrijpende documentaire onder regie van prijswinnende documentairemakers Petra en Peter Lataster. Op zondag tijdens LelySTART draait Film Theater Lelystad deze film om 15.00 uur in de Van Wijnenzaal van Agora Theater.

Het bericht Gratis naar de bioscoop tijdens LelySTART verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply