fbpx

Films, Born in Lelystad, op zondagmiddag

By 7 september 2018 LelySTART No Comments

Het is inmiddels een traditie. Op de zondag van LelySTART worden in Agora films vertoond die gratis toegankelijk zijn. Nieuw is dat in de Lelystadzaal doorlopend films worden vertoond met Lelystadse roots.

Het zijn korte films, waarvan er twee onder auspiciën van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) tot stand zijn gekomen. De andere film is gemaakt door de dit jaar afgestudeerde filmmaker en scenarist Ali Taytay. Vanaf 14.30 uur worden de films continu en aaneengeschakeld vertoond in de Lelystad Zaal in de Agora Bioscoop.

Programma

13.00 uur Sunsation
Op verzoek van Sunsation heeft het NFFS jonge filmmakers benaderd en gecoached om verslag te doen van het poëzie en muziekfestival Sunsation editie 2018. Samuel Volonteri, Rick Roos en Fleur Dickmann, en Finn vd IJssel hebben elk een eigen video gemaakt. Jonge Lelystadse filmmakers van Rietlanden en SGL met eigen bedrijfjes hebben werk geleverd waarmee Stichting Sunsation zich online kan profileren.

13.30 uur Leven in het klad
Een filosofisch drama horror over SAM, een man die steeds wakker wordt in een nieuwe realiteit waarin telkens iets ontbreekt. Scenario en regie: Ali Taytay. Productie : Dutch filmgroup. D.O.P en gaffer: Adri Doppenberg. Acteurs: Jos Smit, Annemieke van Westerloo en Lisselotte Schenck.

14.00 uur Voorstellend
Première van de negende Lelystadfilm. Sophie van Bergen heeft als jonge Amsterdammer mooie locaties in Lelystad opgezocht en haar verhaal daar vormgegeven. Het gaat over een onzekere jongen die leert leven. Ze heeft deze film gerealiseerd als prijs voor de film die ze in 2017 bij het NFFS had ingezonden.

14.30 – 17.00 uur
Herhaling van de vertoonde films in een aaneengeschakeld programma.

Gratis, je kunt in- en uitlopen.

Het bericht Films, Born in Lelystad, op zondagmiddag verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply