fbpx

De pareltjes van LelySTART

By 22 augustus 2016 LelySTART No Comments
©Mark Uyl

Over minder dan één maand is het alweer zo ver en barst het feest los tijdens LelySTART. De aftrap van het nieuwe culturele seizoen met vele activiteiten voor jong en oud. Elk jaar hebben we oude en nieuwe activiteiten, maar alles bij elkaar is dit hét festival van Lelystad. Dit jaar zijn de grote namen als Ali B en Douwe Bob voorbij gekomen maar er zijn nog veel meer acts die de moeite waard zijn om te bezoeken!

Zoals traditiegetrouw speelt op zaterdag Comedytrain weer op LelySTART. Op de vrijdag is er in Agora een Comedy Avond. Er zullen deze avond verrassende voorproefjes zijn van cabaretiers die het komende seizoen in Agora te zien zijn. Eén act staat al vast: Watskeburt, die ook op de Parade en Lowlands te zien is. De rest wordt nog bekend gemaakt. Is het na de voorproefjesavond lastig kiezen voor u? Kom dan op zaterdag naar het ‘Theateradvies op maat’. Een persoonlijk theateradvies voor het aankomende seizoen en iedereen is natuurlijk welkom.

Met de Vuilnismannen, de Nachtwacht én de dansvoorstelling De kleine Astronaut voegt Kubus een serie mooie optredens toe aan het overladen programma van LelySTART. In Agora op zaterdag biedt Kubus professionele momenten tussen alle heerlijke (pop) performances en KunstGras activiteiten. Dat er daarnaast een Kubusspeurtocht kennen, een mooie line up van Lelystadse poptalenten met Hard&Heady of gewoon lekker struinen bij de kraampjes op KunstGras….daar kijkt niemand meer van op.

Maar ook in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad is genoeg te doen. Zo zijn er op de zaterdag veel (kinder)activiteiten met 3D printen, voorlezen en natuurlijk de boekenverkoop. Ook komen twee goochelaars met een iPad, maar die iPad is een beetje brutaal… Zaterdagavond staat in het teken van de literaire avond, Isa Hoes geeft een lezing in de bibliotheek.

Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, de bandnaam en songtiel doen het ergste vermoeden. Zelden echter heeft schijn zo bedrogen. Thijs Boontjes Dans – en Showorkest is een rockband van het funky soort. Wat Thijs Boontjes Dans- en Showorkest boven het maaiveld doet uitstijgen is de voertaal, dat is namelijk hun moerstaal. Bandnaam en songtekst getuigen van gevoel voor humor. Maar vergis je niet, er wordt serieus goed gespeeld en de tekst is grappig maar ook geïnspireerd. Thijs is de vaste toetsenist van de band van Douwe Bob.

Er zijn dus heel veel activiteiten die de moeite waard zijn te bezoeken. Weten wat er nog meer komt op LelySTART? Of je handen uit de mouwen steken en een bijdrage leveren aan dit fantastische festival? Kijk dan snel verder op deze website!

Het bericht De pareltjes van LelySTART verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply