fbpx

Dag van de Amateurskunst tijdens LelySTART

By 20 juli 2017 LelySTART No Comments
Winnaars Kunstbende Flevoland 2017_foto_Sybren Planting (Medium)

Kunst in alle vormen!

Zondag 17 september staat LelySTART bol van Lelystadse dansgroepen, theatermakers, Kunstbendewinnaars en popmusici. De theaterzaal van Kubus is die dag tot op de minuut volgeboekt door intendant amateurkunst Aino Merits om de bezoeker te laten genieten van optredens en workshops voor jong en oud. Eerder werden voor het programma van LelySTART door de organisatie al namen als Waylon, Lisa Loïs sings Adele, Ronnie Flex & Deuxperience, schrijver Kluun, The Euros, Koningstheateracademie, theatergroep Het Kleine Theater, de Lelystadse Bolivar, de feestelijke voorstelling Nog 100 nachtjes slapen, afterparty Thirty Dancing, Rilan & the Bombardiers en de films Hotel Transylvania 2 en De kinderen van Juf Kiet bekend gemaakt. LelySTART wordt deze tiende editie knallender dan ooit tevoren!

Bazz VanKatoen coacht popgroepen
Het eerste blok op de zondagmiddag bevat veelal pop-enthousiastelingen. Deze zijn vlak na elkaar geprogrammeerd, zodat ze daarna nog aan de bak kunnen bij Bazz VanKatoen, de stem van Pinguïn Radio, presentator van My school’s got talent én zanger van de band VanKatoen. Deze tekstschrijver en zanger van de grunge band kent als geen ander de kneepjes van het popvak en helpt de leergierige bezoeker verder tijdens zijn workshop.

Kunstbende laat zich zien
Kunstbende is dé wedstrijd voor jong creatief talent. Al 25 jaar verzamelt Kunstbende jongeren van 13 tot 18 en daagt hen uit om hun kunsten te tonen aan elkaar. Of ze nu talent hebben voor dans, DJ, expo, fashion, film, muziek, taal of theater! Tijdens LelySTART staan er vier winnaars geprogrammeerd. Een van hen treedt zaterdag op het hoofdpodium op, de andere drie zijn op zondag te bewonderen in de Kubus Theaterzaal.

Het Spektakel van Lelystad zoekt talent!
Tijdens de Dag van de Amateurkunst is er ook zeker ruimte voor nieuw talent. Regisseur Fred Florusse grijpt dan ook de kans aan om talenten te scouten die misschien een bijdrage kunnen leveren aan het fenomeen Het Spektakel van Lelystad. Wellicht loopt op LelySTART wel net de goede mix van Lelystedelingen die een groter podium verdient, in een ongekend Spektakel in de buitenlucht van Lelystad.

Het bericht Dag van de Amateurskunst tijdens LelySTART verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply