Lelystadse Buitenspeeldag 2019

Kom je buiten spelen?

Jaarlijks organiseert Jantje Beton in samenwerking met Nickelodeon de Nationale Buitenspeeldag om kinderen te stimuleren buiten te spelen. Op deze dag gaat Nickelodeon de hele middag op zwart om kinderen aan te moedigen naar buiten te gaan.

Dit jaar valt de Nationale Buitenspeeldag in dezelfde week als de avondvierdaagse in Lelystad. Toch blijft het stimuleren van buitenspelen erg belangrijk. Om deze reden is de Nationale Buitenspeeldag een week verplaatst en omgedoopt tot de Lelystadse Buitenspeeldag.

Op 19 juni 2019 wordt er van 14:00 uur tot 17:00 uur op Stationsbalkon Noord (stationsweg) de Lelystadse Buitenspeeldag georganiseerd. De Lelystadse Buitenspeeldag wordt georganiseerd door Lelykracht en City Marketing Lelystad. Tijdens de Lelystadse Buitenspeeldag worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor de jongste en oudere kinderen van de basisschool. De Lelystadse Buitenspeeldag is ingedeeld in een aantal pleinen.

Informatieplein
Op het informatieplein staan Welzijn Lelystad en Clemens Riepma van ‘Own the spot’. Welzijn Lelystad geeft hier uitleg over de leefstijlwijkkar en voorlichting over een gezonde leefstijl. Clemens Riepma vertelt over het skate-event. Ook Lelykracht is aanwezig om uitleg te geven over onder meer het NK stoepranden en het Huiskamerfestival. Op dit plein vindt u ook een gezondheidskraam, met fruit mogelijk gemaakt door de Jumbo, Albert Heijn en Deen uit het Stadshart.

Sportplein
Op het sportplein staat een opblaasbaar voetbalveld van Bigfoot Partyverhuur, waar Kids Soccer Skills School een voetbalactiviteit organiseert en er is een dansactiviteit van De Kubus.

Knutselplein
Op het knutselplein kunnen de bezoekers onder leiding van Spoeliegrime bouwen met playmais en kan er een drieluik worden geschilderd bij Steefocus.

Buitenspeelplein
Op het buitenspeelplein kunnen de kinderen stoepkrijten, hoelahoepen, touwtje springen en krijgen zij de kans om kennis maken met stoepranden. Zo krijgen zij de kans om alvast te oefenen voor de kwalificaties van het NK stoepranden dat een week later plaats vindt.

Skateplein
Op het skateplein wordt een skatepark gebouwd met obstakels. Hier kunnen de kinderen skaten met aanwezig materiaal verzorgd door Skateland.

Bereikbaarheid
Ons advies is om met de fiets naar de Lelystadse Buitenspeeldag te komen. Voor fietsers is er een aparte ingang en zijn er onbewaakte fietsenrekken beschikbaar op het terrein van de Lelystadse Buitenspeeldag.

Wanneer u toch met de auto naar de Lelystadse Buitenspeeldag komt, dan adviseren wij om deze te parkeren in de Waaggarage. Het is vanaf de Waaggarage enkele minuten lopen naar Stationsbalkon Noord (stationsweg).

Toegankelijkheid
Mindervalide en toch graag de Lelystadse Buitenspeeldag bezoeken? Dit kan! Het terrein is toegankelijk voor iedereen. Let wel op: Niet alle activiteiten zijn geschikt voor mindervaliden.

Eten & drinken
Tijdens de Lelystadse Buitenspeeldag is er gratis limonade en fruit aanwezig. Het fruit wordt gesponsord door de verschillende supermarkten in het Stadshart.

Toiletten
Er zijn toiletmogelijkheden aanwezig op het terrein. De toiletten staan gemarkeerd op de plattegrond met het symbool: (symbool)
Voor mindervaliden is er in overeenkomst met Brownies and Downies Lelystad geregeld dat zij hier terecht kunnen voor toiletgelegenheden. Het adres van Brownies and Downies is:
Promesse 68
8232 VX Lelystad

Weer
De Lelystadse Buitenspeeldag vindt plaats in de buitenlucht. Een leuke Buitenspeeldag is dus erg afhankelijk van het weer. Bij te slecht weer zal de Lelystadse Buitenspeeldag dan ook afgelast worden.

Houd voor de zekerheid goed de facebook pagina van Lelystad in de gaten. Hier worden alle updates met betrekking tot de Lelystadse Buitenspeeldag gedeeld.

Contact
Bij vragen kunt u contact opnemen met Timo van Lelykracht via timo@lelykracht.nl of 06 13 51 59 36.