fbpx

Bruisend programma op laatste dag LelySTART

By 31 augustus 2017 LelySTART No Comments

Genieten op Familiedag én de Dag van de Amateurkunst
De zondag van het LelySTARTweekend is net als vanouds weer Familiedag én de Dag van de Amateurkunst, met een uitgebreid programma over het hele festivalterrein. Zo zijn er bij Kubus heel veel workshops te volgen en voorstellingen te bekijken, kun je bij Agora gratis naar de film en kunnen bezoekers genieten van het Straattheater en de Kofferbakmarkt. Bovendien organiseert FlevoMeer Bibliotheek op de zondag Healthy Culture; een activiteit gericht op sport en gezondheid als afsluiter van de Nationale Sportweek.

Healthy Culture
Omdat in de week voorafgaand aan LelySTART de Nationale Sportweek plaatsvindt, staat FlevoMeer Bibliotheek op zondag in het teken van sport en gezondheid. Gezinnen kunnen hier deelnemen aan verschillende sportworkshops van Balans & Dans en voor de allerkleinsten is er een springkussen. Verder is er een gezondheidsmarkt waar bezoekers informatie kunnen vinden over het Sportbedrijf, Balans & Dans, gezondheidsboeken, gezonde voeding, stoelmassages en reiki, chakra en aura healing. Bovendien zijn de diëtistes van Simpl Food aanwezig om bezoekers te voorzien van voedingsadviezen. Het doel is om bewoners van Lelystad tijdens de start van het nieuwe culturele seizoen op verschillende en vooral leuke en enthousiaste manieren in aanraking te brengen met het thema gezonde leefstijl, een thema dat momenteel erg populair is. Wellicht wordt die nieuwe start van het culturele seizoen dan ook meteen het startschot voor een gezondere cultuur!

Straattheater en Kofferbakmarkt
Ook op straat valt er op de LelySTARTzondag reuze veel te beleven. Zo is er een écht VOC schip, een ballenkunstenaar die met van alles kan jongleren, een ijzingwekkende acrobatenact, tijdreizigers op rollerskates en een heus bellenblazend Viswijf! Ook kunnen bezoekers heerlijk snuffelen in alle kofferbakken op de Kofferbakmarkt. Verdwalen in het stadshart van Lelystad was nog nooit eerder zo spannend en leuk!

Dag van de Amateurkunst en gratis naar de bioscoop
De zondag staat ook bol van de Lelystadse dansgroepen, theatermakers, Kunstbendewinnaars en popmusici. De theaterzaal van Kubus is die dag tot op de minuut volgeboekt om de bezoeker te laten genieten van optredens en workshops voor jong en oud. Bovendien is er tijdens de Dag van de Amateurkunst ook zeker ruimte voor nieuw talent. Regisseur Fred Florusse grijpt dan ook de kans aan om talenten te scouten die misschien een bijdrage kunnen leveren aan het fenomeen Het Spektakel van Lelystad. Intussen kunnen bezoekers bij Agora Theater genieten van de films Hotel Transylvania 2 (NL) en De Kinderen van Juf Kiet.

Het bericht Bruisend programma op laatste dag LelySTART verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply