fbpx

Blokkenschema LelySTART is bekend!

By 7 september 2017 LelySTART No Comments

Verheug u met ons mee op het komende weekend!
Volgend weekend vindt de tiende editie plaats van LelySTART en deze week is het blokkenschema met het complete programma bekendgemaakt. En wat voor programma! Er is zoveel te doen, te ervaren en te beleven. En het leukste is misschien nog wel: de toegang van het hele festival is gratis! Verheug u samen met ons mee op het komende weekend.

Knallende aftrap
Op vrijdagavond brengt Kluun een bezoekje aan het jubilerende festival. Deze schrijver, die bekend werd door zijn bestseller Komt een vrouw bij de dokter, is vanaf 20:00 uur te zien bij FlevoMeer Bibliotheek. Intussen gaat op hetzelfde moment op het hoofdpodium Rilan & the Bombardiers van start. Het liedje Walking on Fire van deze Haarlemse band werd al voor drie Amerikaanse Netflix/HULU/FOX series gebruikt! Na Rilan & The Bombardiers is het op het hoofdpodium genieten met The Euros, een coverband die van elk optreden een feestje weet te maken. Bezoekers hoeven ook geen honger te lijden, want er is allerlei lekkers te krijgen bij de verschillende foodtrucks. Intussen is het bij Agora Theater lachen, gieren en brullen met Club Cabaret en hun voorstelling Het Cabaret van Nu. Dit spektakel illustreert precies hoe cabaret ooit is ontstaan: aan de toog, met de kroegbaas die de betogen van zijn gasten aan elkaar praat. Een voorstelling die je niet mag missen!

Goed gevulde zaterdag
Op zaterdag houdt Kubus Open Huis. Nieuwsgierigen kunnen eens een kijkje nemen in dat flamboyante pand, waar op zaterdag een instrumentenmarkt en een spannende speurtocht plaatsvinden. Voor Kubus is ook dit jaar weer KunstGras te vinden, al jaren een fenomeen tijdens LelySTART. Er is een podium met allerlei optredens en de Kunstmarkt. Bovendien vindt hier op het podium en later in de theaterzaal van Kubus ook de Paradevoorstelling Er zat een klein zigeunermeisje… plaats! Bij FlevoMeer Bibliotheek is er op zaterdag weer een Grote Boekverkoop, met heel veel afgeschreven bibliotheekmaterialen voor maar € 0,50. Bovendien zijn er presentaties en workshops van het BiblioLab en is er de leuke kindervoorstelling Nog 100 nachtjes slapen van Peter van Dijk, met na afloop een knutselactiviteit. Bij de boom op de Promesse wordt er voorgelezen en geschminkt. Intussen zijn Lelystad Danst en Lelystad Zingt & Musiceert bij Agora Theater te bewonderen, met onder andere het Flevolands Symfonie Orkest, Popkoor Jeans with BeaT! en de Circle of Music, en op het hoofdpodium is er aandacht voor Lelystads POPtalent. Zo zijn er onder andere optredens van POPdoc, de docentenband Kubus, Winnaar van My School’s Got Talent, Jammed en Divertido. Tussendoor naar huis om te eten is absoluut niet nodig, want er is heel veel lekkers te verkrijgen bij de verschillende foodtrucks!

Spectaculaire zaterdagavond
Het muzikale programma start ’s avonds op het hoofdpodium met de Lelystadse Bolivar, die in 2009 de halve finale behaalde bij het SBS programma “Holland’s got Talent”. In datzelfde jaar deed Lisa Loïs mee aan X-Factor en werd de onbetwiste winnares. Dit jaar staat ze op het hoofdpodium van LelySTART om de bezoekers te trakteren op haar prachtige covers van de Britse ster Adele. Om 21:15 uur staat Waylon op het programma, bekend van onder meer de Eurovisie Songfestivalinzending The Common Linnets, zijn juryrol bij The Voice en natuurlijk zijn eigen muziekcarrière, waarna Ronnie Flex & Deuxperience het muziekprogramma spectaculair af zullen sluiten. Intussen is bij Agora Theater volop te genieten van Comedytrain en gaat het feest na afloop van het muziekprogramma gewoon verder op de Afterparty bij Underground. Daar vindt namelijk voor bezoekers vanaf 27 jaar het populaire dansfeest Thirty Dancing plaats vanaf 21:00 uur. Voor je gratis toegangskaartje krijg je een DJ die thuis is in de beste classics van toen en de hits van nu, een welkomstdrankje, hapjes en andere feestelijke extra’s.

Zondag: Familiedag en Dag van de Amateurskunst
Op straat valt er op de LelySTARTzondag reuze veel te beleven. Zo is er een écht VOC schip, een ballenkunstenaar die met van alles kan jongleren, een ijzingwekkende acrobatenact, tijdreizigers op rollerskates en een heus bellenblazend Viswijf! Ook kunnen bezoekers heerlijk snuffelen in alle kofferbakken op de Kofferbakmarkt en kunnen ze hun zintuigen de kost geven bij de vele foodstands op Lekker Lelystad. Verdwalen in het stadshart van Lelystad was nog nooit eerder zo spannend en leuk! Families kunnen bij Agora Theater bovendien aanschuiven bij de films Hotel Transylvania 2 NL en de Kinderen van Juf Kiet, en er is een filmprogramma van NFFS. Bij Kubus is er aandacht voor de Dag van de Amateurkunst, met heel veel workshops en optredens, terwijl gezinnen op KunstGras kunnen genieten van de Kunst- en Verenigingenmarkt. Omdat in de week voorafgaand aan LelySTART de Nationale Sportweek plaatsvindt, staat FlevoMeer Bibliotheek op zondag in het teken van sport en gezondheid. Gezinnen kunnen hier deelnemen aan verschillende sportworkshops van Balans & Dans en voor de allerkleinsten is er een springkussen onder begeleiding. Verder is er een gezondheidsmarkt en zijn de diëtistes van Simpl Food aanwezig om bezoekers te voorzien van voedingsadviezen. Wellicht wordt die nieuwe start van het culturele seizoen dan ook meteen het startschot voor een gezondere cultuur in Lelystad!

Het bericht Blokkenschema LelySTART is bekend! verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply