fbpx

Bliksembezoek van Staatssecretaris van Dam aan Nationaal Park Nieuw Land

stem-op-nationaal-park-nieuw-land

Vandaag bezocht Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische zaken het Nationaal Park Nieuw Land. Zijn bezoek was onderdeel van een tour langs 12 van de 13 natuurgebieden die strijden om de titel ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. In Oostvaardersveld, onderdeel van Nieuw Land, bewonderde hij deze nieuwe wildernis en sprak hij met gedeputeerde Michiel Rijsberman.

Omdat de heer van Dam op één dag 12 gebieden aan deed, was het bezoek kort maar krachtig. Martijn van Dam sprak lovend over Nieuw Land “Een schitterend gebied, een prachtig voorbeeld van nieuwe natuur. Met NP Nieuw Land laat Flevoland zien dat het bij uitstek de plek is voor nieuwe initiatieven. Dat past ook bij een provincie die door mensenhanden is gemaakt. En hoe de verkiezing van het Mooiste natuurgebied van Nederland ook uitpakt, ik ben blij dat de plannen voor de ontwikkeling van NP Nieuw Land hoe dan ook worden doorgezet.”

Uniek landschap
Met nog drie dagen te gaan voor de stembussen sluiten, is Nationaal Park Nieuw Land volop in de race voor de titel. “We moeten opboksen tegen oudere en meer bekendere gebieden”, aldus Michiel Rijsberman. “Toch hebben we zeker een kans, want Nieuw Land is anders dan andere gebieden. Hier is nieuwe wildernis ontstaan op man-made land. Het gebied vertelt het oer-Hollandse verhaal van de strijd tegen water als geen ander en dat te midden van unieke natuur. Met de grootste kudde wilde koniks van Europa, zeearenden en 200 andere vogelsoorten en een uniek landschap.”

Internationale allure
Met de verkiezing tot mooiste natuurgebied van Nederland zal de Flevolandse natuur de erkenning krijgen die het verdient. Het is het visitekaartje van Almere en Lelystad als onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam. De kerngebieden Oostvaardersplassen en Lepelaarplassen hebben al diverse internationale predicaten gekregen. Niemand kon bij de drooglegging van Flevoland voorzien dat hier zo snel een uniek moerasgebied zou ontstaan. Het is het grootste wetlandnatuurgebied van Nederland. De diversiteit is enorm met onder andere de grootste kudde wilde Koniks van Europa. Hiernaast genieten de Marker Wadden – met landwinning voor natuurdoeleinden – internationale belangstelling. Het is het nieuwste stukje Nederland.

Stem!
Stemmen is mogelijk tot en met 31 oktober 12.00 uur via de stembutton op www.npnieuwland.nl of stuur een sms ‘NATUUR 07’ naar 1008.

Het bericht Bliksembezoek van Staatssecretaris van Dam aan Nationaal Park Nieuw Land verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply