fbpx

Belofte voor een fantastische elfde editie!

By 9 september 2018 LelySTART No Comments

LELYSTART: VOOR IEDER WAT WILS! Het is bijna zover! Komend weekend is de elfde editie van LelySTART met een prachtige line-up.

2018 heeft headliners als Nielson, Martijn Fischer Zingt Hazes, Ronald Giphart en Tribute2BobMarley by Rootsriders, maar biedt daarnaast een aantal gloednieuwe, verrassende programmaonderdelen. Denk daarbij aan de jongerenzaterdagmiddag met onder andere LelySTART Fris feest, het klassieke concert op zondagochtend van het Erasmus Trio en A Taste of… op vrijdagavond waarbij bezoekers in huis bij de organisaties kunnen komen proeven van cultuur. Alle redenen dus om langs te komen!

Kom uitproberen op vrijdagavond
Vrijdagavond staat in het teken van A taste of… Bij Kubus kunnen bezoekers genieten van een Eenakteravond, waarbij verschillende Lelystadse theaterverenigingen of organisaties een eigen scène laten zien. Underground brengt deze avond Zer00’s Heroes, een feest dat je meeneemt naar de beginjaren van het millennium waarbij alle hits van de jaren nul overdwars aan elkaar gedraaid worden tot één dampende dansavond. Bij AGORA Theater zijn er twee vlammende concerten te bewonderen; voor de jazzliefhebbers is er De Raad van Toezicht en voor fans van singersongwriters speelt het muzikale duo Tangarine de sterren van de hemel. Bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad is er die avond de Lelystadse Uitmarkt, met heel veel stands om rond te neuzen en een verrassend podium met schrijfster, cabaretière en theatermaker Janneke Jager, die het publiek komt prikkelen met een aantal ‘hete hangijzers’ als de #metoo-discussie, wel of niet vaccineren en de druk om je mooi te presenteren op social media.

Zaterdagmiddag is voor de jongeren!
Bij het hoofdpodium is er LelySTART Fris, met grote namen als Kevin, Leafs en Jacin Thrill. Bij FlevoMeer Bibliotheek kunnen jongeren naar de voorstelling Cashflow en bij het onderdeel A Taste of Tech worden bezoekers uitgedaagd om met een 3D-pen samen een futuristisch Lelystad te ontwerpen. In de Grote Zaal van AGORA Theater is op zaterdagmiddag de Dansetalage, met optredens van dansscholen Reflex, Kubus en DDDance. Kubus houdt zaterdagmiddag open huis, met onder andere een instrumentenmarkt, Muziekproductie, Indoor Pop’sCool fest, een speurtocht en natuurlijk Kunstgras.

Grote namen op de zaterdagavond
Op zaterdagavond geeft Ronald Giphart een literaire lezing bij FlevoMeer Bibliotheek. AGORA Theater opent de deuren voor een hilarische Comedy Night, terwijl het hoofdpodium intussen uit z’n voegen barst met grootheden als Nielson, Martijn Fisher zingt Hazes en Tribute2BobMarley by Rootsriders.

Gezellige gezinsdag op zondag
De zondag start met een klassiek concert van het Erasmus Trio bij AGORA Theater, waar in de middag ook twee films te bewonderen zijn; Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer en De Wilde Stad. Kubus organiseert traditiegetrouw tijdens LelySTART Kunstgras, de gezelligste kunstmarkt van Lelystad. FlevoMeer Bibliotheek wijkt dit jaar uit richting het hoofdterrein met een leuke knutselactiviteit én de vertelvoorstelling ‘Een Huis voor Harry’ voor de kleintjes van 2-6 jaar. Intussen is er ook van alles te beleven op straat met het Lelyfestijn en Lekker Lelystad, waar de bezoekers kunnen proeven en genieten van diverse foodtrucks en
de Lelystadse band Parisien het foodterrein zal voorzien van opzwepende muziek. Het grasveld naast het AGORA Theater en Applaus zal gevuld zijn met zitjes en overdekte kramen. Een smaakvol onderdeel van LelySTART!

Het bericht Belofte voor een fantastische elfde editie! verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply