fbpx

Beleef cultuur op zaterdagmiddag

By 23 juli 2019 LelySTART No Comments

Op zaterdagmiddag 14 september is er vooral heel veel te doen en te beleven tijdens LelySTART. Zo kun je over straat zwerven voor spectaculair straattheater en kun je bij Alles Kids in de bibliotheek terecht voor alles van kinderwens tot kleuterklas. Bovendien is er weer Grote Boekverkoop! Kubus heeft open huis met een spannende speurtocht, AGORA Theater biedt etalages op het gebied van dans, koren en muziek en uiteraard is er ook een nieuwe editie van Kunstgras! Deze LelySTARTzaterdag wil je niet missen!

Straattheater
Dit jaar is er op zaterdag tijdens LelySTART ook van alles te beleven op straat. Natuurlijk is er traditiegetrouw de weekmarkt, maar dit jaar lopen er ook verschillende straatartiesten rond! Bubblusion is bijvoorbeeld een koningin met bellenblazen. Dat belooft straten vol zeepbellen! Bij Fiets je Schilderij kun je plaatsnemen op de speciale verffiets om een echt, kleurrijk schilderij te maken, waarna je die kunt drogen op de droogfiets. Verder haalt City Marketing Lelystad, in samenwerking met de weekmarkt, ook de Dragon Riders en Teorge Micheal naar LelySTART. Vergeet dit jaar op de LelySTARTzaterdag dus zeker niet om even lekker over straat te zwerven, want Lelystad geeft lucht!

Alles Kids en Grote Boekverkoop
FlevoMeer Bibliotheek haalt dit jaar alles uit de kast voor ouders van jonge kinderen. (Toekomstige) ouders hebben namelijk behoefte aan informatie, maar weten niet altijd waar ze deze kunnen vinden. Het Alles Kids-evenement richt zich daarom op alle zaken waarmee (toekomstige) ouders te maken krijgen van kinderwens tot kleuterklas. Denk daarbij aan een uitgebreide informatiemarkt, workshops, demonstraties, duurzame kinderkledingruilbeurs en een kinderboekverkoop. Ook voor de kinderen is er van alles te beleven, zoals schminken, een photo boot, levende boekfiguren en de kindervoorstelling Dierendorpje voor kinderen vanaf 3 jaar, gebaseerd op het bekende prentenboek van Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee. Buiten op straat is er bovendien een optocht van historische kinderwagens. Naast het Alles Kids-evenement is bij FlevoMeer Bibliotheek ook de jaarlijkse Grote Boekverkoop van de Vrienden van de Bieb.

Open Huis en spannende speurtocht
Kubus gooit op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur de deuren wagenwijd open tijdens het Open Huis. Middels een spannende speurtocht maken kinderen op een speelse manier kennis met de vele kunstvormen van Kubus én het spannende gebouw. Voor de winnaars is er een supergave prijs, die om 16.15 uur in de theaterzaal van Kubus wordt uitgereikt. Naast de speurtocht kunnen bezoekers ook genieten van het Indoor Pop’sCool fest onder leiding van Roy Oostweegel en Tessa Bouwmeester, en een kijkje nemen in de vele lokalen. Daar kunnen ze instrumenten uitproberen of in gesprek gaan met de docenten.

Dans-, koren en muzieketalage
AGORA Theater barst op zaterdagmiddag bijna uit z’n voegen door de explosie aan optredens. Zo is er in de Grote Zaal een Dansetalage met voorstellingen van Reflex Ballet- & Dansstudio Lelystad, DD Dance en Balans & Dans, en kunnen bezoekers genieten van de Kubus dansvoorstelling ‘Verloren Vleugels’. In de Van Wijnenzaal is er een koren- en muzieketalage met optredens van het Flevolands Jeugd Symfonie Orkest, het Flevolands Symfonie Orkest, het Bachkoor, het Bataviakoor Lelystad, het Smartlappenkoor de Waterlanders, Circle of Music, en Popkoor Expression. In de hal van FlevoMeer Bibliotheek is bovendien van 14.45 tot 15.45 uur de aftrap van het Maestro programma door het Harmonieorkest Lelystad.

Kunstgras
Een nieuwe editie LelySTART betekent ook een nieuwe editie Kunstgras! Een gekende plek om elkaar tijdens het festival te ontmoeten en te genieten van de kunstmarkt die Kubus jaarlijks realiseert met kunstenaars, De Batavia, lekkere sapjes, pannenkoeken en Franse delicatessen. En vergeet alle mooie optredens niet! Het podium herbergt namelijk grappige, korte impressies van de Kubusmusicals, de popavonden en de meest recente choreografieën. Bovendien kunnen jonge bezoekers vanaf 3 jaar genieten van de familievoorstelling Roodkapje, een muzikaal en vrolijk liefdesverhaal waarin Roodkapje het na 388 jaar ineens beu is. Altijd maar hetzelfde verhaal. Ze besluit het deze keer eens helemaal anders aan te pakken!

Het bericht Beleef cultuur op zaterdagmiddag verscheen eerst op LelySTART.