fbpx

Aftrap Lelystad voor War Child bij SV Lelystad

Afgelopen zaterdag werd voetbalclub SV Lelystad verrast met vier bekende Youtubers van de War Child Kidsclub. Niels Oosthoek, Quinty Misiedjan, Rens Polman en Britt Scholte gingen een balletje trappen tegen de meiden van MO13-1. Dit allemaal in het kader van ‘Lelystad voor War Child’.

Lelystad komt in actie voor War Child rondom de tv-avond ‘Jij&Ik’ die op 14 juni 2017 uitgezonden wordt vanuit het Agora Theater. De meiden van MO13-1 van voetbalclub SV Lelystad geven het goede voorbeeld met het overhandigen van een cheque van maar liefst 1200 euro! In het kader van ‘scoren voor War Child’ laten zij een seizoen lang alle doelpunten sponsoren. Dit bedrag telt mee voor de actie ‘Lelystad voor War Child’. Samen met de spelers en toeschouwers is er een levend peace-teken gemaakt. Met dit peace-teken is de actie ‘Lelystad voor War Child’ officieel gestart.

Samen voor 1 veilige plek
Het doel is om zo veel mogelijk sponsorgeld op te halen voor een Safe Space voor oorlogskinderen. In oorlog zijn kinderen namelijk vaak verward en bang. Juist dan hebben ze onvoorwaardelijke steun nodig. Een Safe Space kan een klaslokaal in een schoolgebouw zijn, een mooie ruimte in een buurthuis, een tent in een vluchtelingenkamp of gewoon een fijn veldje in een dorp. Een plek waar kinderen samen toneelspelen, sporten en leren. En gewoon weer even kind kunnen zijn. Een veilige plek voor oorlogskinderen kost €15.000 en natuurlijk wil Lelystad dat streefbedrag halen.
Meedoen? Actietips nodig? Meld je actie aan via www.warchild.nl/lelystad en laat zien dat Lelystad samen met War Child de oorlog uit een kind kan halen.

War Child Playground
Op woensdagmiddag 14 juni tijdens de Nationale Buitenspeeldag, wordt het Stadhuisplein en Agoraplein omgetoverd tot een ‘War Child Playground’. Een festival met verschillende activiteiten zoals een fotobooth, een wensfontein, een silent disco en natuurlijk de jaarlijks terugkerende Stoepkrijtmiddag. Youtubers Niels Oosthoek en Quinty Misiedjan van de War Child Kidsclub zijn aanwezig om alle zelfgemaakte cheques live in ontvangst te nemen.

Het bericht Aftrap Lelystad voor War Child bij SV Lelystad verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply