fbpx

50 jaar Lelystad: stemmen over herbouw

Lelystad bestaat 50 jaar en dat wordt het gehele jaar gevierd met verschillende activiteiten en evenementen. In het kader hiervan is er speciaal voor Lelystedelingen nog iets bijzonders: zij mogen stemmen op wat er in de stad herbouwd moet worden.

In een groeiende stad als Lelystad vinden continu ontwikkelingen plaats. Diverse gebouwen en constructies zijn door de afgelopen 50 jaar heen vervangen. Omdat de stad dit jaar de 50e verjaardag viert, is besloten om één van deze oude gebouwen of constructies in eer te herstellen. De Lelystedelingen mogen stemmen welke dit moet zijn!

Kies het leukste project
Er zijn drie mogelijke projecten waaruit kan worden gekozen:
1. ‘De Waterwijzer’ komt terug! Op de oorspronkelijke plek van dit monumentale gebouw staan inmiddels mooie woningen, dus De Waterwijzer zal een nieuwe locatie krijgen, in het Hanzepark tegenover de Rechtbank.
2. Lelystad gaat weer terug naar de verhoogde fietsroutes. Door de fietsroutes weer te verhogen kan er weer door het Stadshart worden gefietst en is er geen (fiets)overlast meer op de grond!
3. Het buitenzwembad dat verdween door de bouw van de Koploper wordt op een nieuwe locatie herbouwd. Op een van de vrije kavels naast het appartementencomplex in Bataviahaven biedt dit buitenzwembad ook nog eens een mooi uitzicht.

Stem nu!
Ben je Lelystedeling en zie je graag een van deze iconen weer verschijnen in Lelystad? Stem dan nu via de Facebookpagina @Lelystad op jouw favoriete bouwproject. Stemmen kan tot zaterdag, dus wacht niet langer en doe het nu! Het winnende project wordt voorgelegd zodat er kan worden gekeken naar de vervolgstappen richting mogelijke realisatie.

Het bericht 50 jaar Lelystad: stemmen over herbouw verscheen eerst op City Marketing Lelystad.