fbpx

3 dagen cultuur snuiven tijdens LelySTART

By 13 september 2016 LelySTART No Comments
LelySTART_CML-37

Aanstaande vrijdag is de aftrap van het culturele seizoen met hèt festival in Lelystad: LelySTART! De eerste activiteit is op de vrijdagmiddag met de voorstelling Mees Kees in FlevoMeer Bibliotheek. Op het festivalterrein gaat het spreekwoordelijke dak er af met acts van LAKSHMI, Thijs Boontjes Orkest en de Daredevils.

Op de vrijdagavond organiseert Agora Theater een Comedy Avond. Er zullen deze avond verrassende voorproefjes zijn van cabaretiers die het komende seizoen in Agora te zien zijn. Zo komt de Jeugd van Tegenwoordig met een knettergek voorproefje. Watskeburt?! is een anarchistisch hiphopsprookje voor volwassen. En ken je de show van Jasper van Kuijk al? Kom naar Agora voor een glimp van deze vlijmscherpe voorstelling. Zo komen er nog vele andere cabaretiers een voorproefje doen!

De zaterdag is gevuld met vele activiteiten voor jong en oud. Een keer 3D printen? Dat kan in de bibliotheek! Wil je mee doen met het getrommel en geroffel van De Vuilnismannen? Kom dan naar het hoofdterrein om 14:00 uur of de Kubus om 16:00 uur. Een theateradvies op maat? Dan kunt u weer bij Agora Theater terecht. Er is zoveel te doen het is bijna niet op te noemen. Het programma van LelySTART kan je altijd checken op onze website!

De zaterdagavond propvol met de grote namen van het festival. Poppodium Underground heeft ook dit jaar weer een topprogramma op het hoofdpodium neergezet. Iedereen kan los gaan bij de optredens van Diggi Dex, Douwe Bob en Ali B. Zoals altijd op de zaterdagavond staat Comedytrain voor u klaar in Agora Theater en organiseert FlevoMeer Bibliotheek een literaire lezing, dit keer met Isa Hoes.

Het zondagprogramma is in samenwerking met de Dag van de Amateurkunst. Er zijn vele optredens van koren, Lelystads Talent en zijn er verschillende workshops te volgen. De straten van Lelystad worden ook dit jaar weer gevuld met straatartiesten. Op het Agorahof is een grote kofferbakmarkt en op het grasveld naast Agora Theater kunt u weer genieten van een heerlijk hapje of drankje vanuit Lekker Lelystad.

Deze zondag is FlevoMeer Bibliotheek, net als vorig jaar, geopend. ’s Middags is er ook nog een leuke kindervoorstelling ‘Rode Sokken’. Ook Agora Theater zit niet stil op de zondag, die middag kan iedereen naar de biosscoop voor de film Angry Birds! Op de zondag kan ook iedereen genieten van alle activiteiten op Kunstgras op het terrein naast Kubus.

Op het festivalterrein kan de bezoeker genieten van een hapje en een drankje van een van de vele Foodtrucks die er staan. Nieuw dit jaar is dat het festivalterrein open blijft richting de zaterdagavond. Kom lekker eten op het festivalterrein en pak het zaterdagavondprogramma mee. Alle optredens op LelySTART zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Op de hoogte blijven van het programma? Check onze Facebookpagina of natuurlijk onze website.

Het bericht 3 dagen cultuur snuiven tijdens LelySTART verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply