fbpx

24.000 bezoekers tijdens editie 2018

By 16 september 2018 LelySTART No Comments

Nieuwe opzet zorgt voor meer bezoekers

Met 24.000 bezoekers is LelySTART dit jaar drukker bezocht dan vorig jaar! Waar vorig jaar het zwaartepunt duidelijk bij de zaterdagavond lag, was de opbouw van het festival dit jaar door de nieuwe opzet beter verdeeld. De zaterdagmiddag voor jongeren scoorde goed en ook A taste off… op de vrijdagavond viel in de smaak. De organisatie kijkt dan ook terug op een geslaagde elfde editie van het festival en kijkt uit naar de twaalfde editie op 13, 14 en 15 september 2019.

Nieuwe opzet succesvol
‘De sfeer was erg goed en ook de samenwerking tussen de verschillende organisaties was prettig,‘ vertelt festivaldirecteur Jan Gras. ‘Zowel bezoekers als artiesten waren enthousiast en daar doen we het natuurlijk voor.’ Dit jaar koos de organisatie voor een nieuwe koers. Vrijdagavond geen hoofdpodium meer, maar een programma in huis bij de verschillende culturele organisaties om bezoekers te laten proeven van het aanbod. Op de zaterdagmiddag was dit jaar voor het eerst een programma voor jongeren samengesteld. ‘Dat gaan we volgend jaar zeker herhalen,’ vertelt Rens den Hartog van Corneel enthousiast. Het LelySTART Fris feest trok zo‘n 2500 jongeren naar het hoofdpodium. Ook het nieuw toegevoegde klassieke concert bij Agora Theater op de zondagochtend werd goed ontvangen en smaakte naar meer. Ook hier zal volgend jaar zeker een vervolg op komen. FlevoMeer Bibliotheek was dit jaar op de zondag met een knutselactiviteit en vertelvoorstelling in de looproute te vinden, naast Agora Theater. Daardoor konden kinderen gemakkelijker aanschuiven.

Ook genoeg herkenbare onderdelen
Natuurlijk waren er ook ‘oude vertrouwde’ onderdelen die in de smaak vielen. Denk aan de literaire lezing bij FlevoMeer Bibliotheek van Ronald Giphart, het Kunstgras en de speurtocht bij Kubus, Comedy Night en de films bij Agora Theater en natuurlijk het hoofdpodium op de zaterdagavond met dit jaar Nielson, Martijn Fisher zingt hits van Hazes en Tribute2BobMarley by The Rootsriders.

Het bericht 24.000 bezoekers tijdens editie 2018 verscheen eerst op LelySTART.

Leave a Reply