fbpx

18-jarige Lelystedeling schrijft musical voor Coming Out Day

Op 11 oktober, op Coming Out Day, brengt Denise Theunis (18 jaar) een zelfgeschreven musical ‘Op ieder potje past een dekseltje’, over homoseksualiteit en de acceptatie hiervan, op de planken bij De Kubus in Lelystad. Denise heeft de musical met veel plezier geschreven en geregisseerd.

Verhaallijn van de musical
Over het plot schrijft Denise zelf: “De musical gaat over twee karakters, genaamd Iris en Laura. Twee meisjes die ongelofelijk verliefd zijn op elkaar. Als de twee een sterke band opgebouwd hebben, wordt er echter roet in het eten gegooid. De ouders van Laura zijn het niet eens met de liefde tussen Iris en Laura. Niet omdat ze tegen homoseksualiteit zijn, maar omdat haar ouders niet geloven dat Laura lesbisch is.

Belangrijke boodschap
Op ieder potje past een dekseltje is een musical waar clichés en taboes worden bestreden met veel humor. Het publiek zit op het puntje van de stoel terwijl zij worden meegesleept in het verhaal van Iris en Laura. “Ik heb de musical geschreven met de bedoeling dat mensen zich in gaan leven in de hoofdpersonen. Al snel kijk je naar de liefde tussen twee mensen. Je gaat je verdiepen in de band tussen de twee, en vergeet al snel dat het om twee meisjes gaat. Ik wil mensen aansporen om na te denken over homoseksualiteit. Is het een keuze? Is het een zonde? Of is het iets waar je geen invloed op hebt?”, aldus schrijfster Denise.

Bijzondere jongere, bijzondere voorstelling
Denise studeert momenteel HBO ‘Maatschappelijk werk en dienstverlening’ aan de hoge school Windesheim in Almere en zit in haar tweede jaar van de opleiding.
Vanaf haar 6e jaar is zij bezig met acteren. Ze begon als klein kind bij de Flevolandse Theatervereniging JTL in Lelystad en heeft daar 11 jaar geacteerd. Ze heeft hier veel geleerd over het acteer vak. Toneel, regie, zingen, gitaarspelen hebben voor Denise ook altijd gediend als uitlaatklep. “Op het toneel ben je iemand anders. Je bent even in een totaal andere wereld. En het is heel erg fijn om soms jezelf even niet te zijn”. Verder is zij er op 13-jarige leeftijd achter gekomen dat ze lesbisch is. Voor veel mensen een grote schok, voor Denise echter niet. Zij heeft zicht nooit geschaamd voor haar seksualiteit. “Ik heb om mij heen meerdere verhalen gehoord van mensen waarvan de omgeving wel een probleem heeft met mijn geaardheid. Ik ben ervan overtuigd dat liefde liefde is. Iedereen is uniek op zijn eigen manier en heeft zijn mooie en mindere kanten. Op wie je verliefd wordt is hierbij geen kant waar je iemand op mag beoordelen”, aldus de 18-jarige Denise

Première op 11 oktober
Op 11 oktober is de première in de theater de Kubus in Lelystad. Tickets zijn te koop op: opiederpotjepasteendekseltje.nl. Na de voorstelling is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, met als doel vermindering van sociaal isolement en sociale uitsluiting. Hierna zijn er nog diverse optredens op middelbare scholen, verenigingen en waarschijnlijk ook hoge scholen. De musical is op bovenstaande site ook te boeken.

Het bericht 18-jarige Lelystedeling schrijft musical voor Coming Out Day verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply