fbpx

148 internationale zeilers vanuit de hele wereld strijken neer in Lelystad voor het Jeugd WK Zeilen.

Persbericht_zondag 28 augustus 2016-copyright-Leo Bakker  2016 Junior World Championships 49er49erFX

LELYSTAD – Het Jeugd WK Zeilen vindt van woensdag 31 augustus tot en met zaterdag 3 september plaats, maar de afgelopen weken was het al gezellig druk met trainende zeilers in Bataviahaven Lelystad, de thuislocatie van het evenement. Maar liefst 148 internationale zeilers uit achttien landen nemen deel aan de wereldkampioenschappen zeilen in de klassen 49er (mannen) en 49erFX (vrouwen of gemixt). Van woensdag tot en met vrijdag worden de voorrondes gevaren op het Markermeer. Op zaterdag 3 september worden de finales vlak voor de Bataviahaven gevaren. De wedstrijden zijn dan perfect te volgen vanaf de Saerdam en de havenmuur in Bataviahaven Lelystad. De organisatie nodigt iedereen van harte uit om de zeilers aan te komen moedigen.
Officiële opening
Op dinsdagavond 30 augustus wordt het Jeugd WK Zeilen officieel geopend door wethouder John van den Heuvel. In samenwerking met de Bataviawerf wordt het officiële openingsschot gegeven.
Kinderprogramma
Op donderdag en vrijdag komen kinderen van diverse bassischolen uit Lelystad naar de Bataviahaven om kennis te maken met watersport. Zo krijgen ze zeilles, kunnen ze SUPpen, waterfietsen, kanoën en surfen. Deze activiteiten worden in samenwerking met Sportbedrijf Lelystad en Surfschool Paradiso aangeboden.
Lokale partijen
Het internationale evenement kent veel lokale steun. Vanaf het eerste moment zijn de gemeente, provincie en de evenementlocatie Bataviahaven Lelystad enthousiast. Ook Apollo Hotel Lelystad City Centre heeft zich verbonden aan het Jeugd WK Zeilen. Een deel van de zeilers verblijft deze week in het centraal gelegen hotel.
Landen
De organisatie is trots om zoveel internationale deelnemers te mogen ontvangen. De volgende landen nemen deel aan het Jeugd WK Zeilen: Australië, Duitsland, Japan, Oostenrijk, Nederland, Spanje, Engeland, Italië, Denemarken, Zweden, Estland, Noorwegen, Frankrijk, Ierland, Finland, Tsjechië, Polen, Slovenië.

Het bericht 148 internationale zeilers vanuit de hele wereld strijken neer in Lelystad voor het Jeugd WK Zeilen. verscheen eerst op City Marketing Lelystad.

Leave a Reply